Gå til sidens hovedinnhold

Oppvokst på karaokebar, men nå er det rock som gjelder for Knut Lopes

Norsk-portugisiske Knut Lopes er vokst opp på karaokebar og drømte om å spille i metallband sammen med broren. Nå har 27-åringen fra Furnes funnet sin stil og 7. mai slipper han singelen «Moving on» og uka etter lanserer han musikkvideoen til låta som ble spilt inn på Ballroom.

Lopes bodde de 18 første årene av livet i Portugal med portugisisk far og norsk mor. I 2012 flyttet han til Norge for å gå på folkehøyskole. Deretter bodde han på Gjøvik og i Molde før lærerutdanningen gjorde at han flyttet til Hamar. Nå er han utdannet musikklærer, har flyttet til Furnes og jobber ved ungdomsskolen der.

Lette etter stilen

Når han nå er klar med låta «Moving on» er det ikke han første utgivelsen. Han har flere singelutgivelser bak seg, da med låter i popsjangeren. At han nå har landet på gitarbasert rock er det på ingen måte automatikk ettersom den musikalske inputen i oppveksten har vært av den tvilsomme sorten.

– Foreldrene mine drev en karaokebar, så jeg er egentlig vokst opp med det, forteller Lopes. Han har også jobbet litt som trubadur og sånn sett holdt familietradisjonene i hevd, men hans egne musikalske preferanser har beveget seg bort fra ihjelspilte sanger med høy allsangfaktor og kanskje er det fødeåret som forplikter? Han er nemlig født i 1994, året som forsynte verden med nye utgivelser fra både Nirvana, Soundgarden, Alice in Chains, Pearl Jam og Stone Temple Pilots, men det var opprinnelig tyngre musikk enn dette han først henfalt til.

– Jeg har spilt metall tidligere, da med broren min som vokalist. Etter å ha laget flere poplåter kjente jeg en dragning mot rock igjen og føler at jeg er i ferd med å finne stilen min. Slik tar gjerne litt tid, men jeg er på veg nå.

Broren omkom

Drømmen om å slå gjennom i metallsjangeren sammen med broren fikk dessverre en brå slutt.

– Han omkom i en motorsykkelulykke. Jeg fant en slags trøst i å fortsette å lage musikk. Jeg er helt sikker på at han ville ønsket det, forteller Lopes.

«Moving on,» altså det å gå videre i livet er viktig etter å ha vært gjennom noe slikt, men det er ikke det hans nyeste låt handler om.

– Den handler mer om å det å ikke bry seg så mye om hva folk mener. Musikk er jo noe av det mest personlige man kan gi ut og om man får dårlige tilbakemeldinger på noe man har jobbet lenge med kunne det tidligere gå inn på meg, men nå bryr jeg meg ikke lenger så mye om hva folk sier, forteller Lopes.


Lang dag på Ballroom

Nylig spilte han inn musikkvideo på Ballroom, et lokale som gjerne brukes til karaoke. At han faktisk havnet her skyldtes tilfeldigheter.

– Jeg ble bedt med ut på Ballroom av bekjente og da jeg satt der så jeg hvor kult lokalet egentlig var. Det er mørke vegger og jeg så at det ville være muligheter til å rigge til ting slik jeg ville. Jeg spurte eieren om det kunne la seg gjøre å leie lokalet en hel dag for å spille inn musikkvideo og det var ikke noe problem, forteller Lopes.

Sammen med et knippe lokale musikere, lys – og lydfolk ble det en lang dag på Ballroom.

– Det er veldig mye jobb å spille inn musikkvideo og vi drev vel på i 15 timer. Folkene jeg jobbet meg gir seg ikke før det er perfekt og det liker jeg, sier 27-åringen.

Nå håper han å få vist fram rockeren Lopes på en lokal scene snart.

– Det begynner å åpne seg noen muligheter for å spille konserter nå og det hadde vært kult å få til det etter hvert, sier han.