Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Ess satte opp ekstrakonsert på Festiviteten: – Det finnes ikke noe bedre sted å starte turné enn på Hamar

–Jeg hadde aldri trodd jeg skulle glede meg så mye til å spille for 100 sittende publikummere på Hamar, men dette blir utrolig gøy.

Det sier vokalist i Oslo Ess, Åsmund Lande til Hamar Dagblad.

Bandets konsert på Festiviteten hang i en ekstremt tynn tråd ettersom den regionale nedstengningen opprinnelig skulle oppheves ved midnatt fredag, men med den vedtatte gjenåpningen torsdag åpnet muligheten seg likevel til å arrangere konserten. Og når de først er her kliner de like gjerne til med to konserter, en på fredag og en på lørdag.

– Vi hadde ikke hjerte til å si nei til alle de som ikke fikk billett til fredagens konsert. To kvelder på Hamar blir helt nydelig, sier Lande.

De skulle egentlig ha konsert på Elverum lørdag, men denne måtte utgå.

Starter på Hamar

Nesten tre måneder er gått siden Oslo Ess ga ut plata «Pønk, rock og harde kår» og planen var da å legge ut på en turné, men den trofaste menigheten av fans har virkelig fått testet tålmodigheten.

Det er altså ikke bandets skyld, men den hersens pandemien. Bandet hadde blant annet booket Festiviteten 9. april, men det lot seg ikke gjennomføre. Turnélista ble stadig justert, men nasjonale eller lokale nedstengninger gjorde at konsert etter konsert ble utsatt. Håpet om å få se bandet på Hamar begynte å bli tynnslitt, men som Oslo Ess selv synger : «Vi kan'ke miste trua for f*** /Tenk på alle verdens under» og plutselig var muligheten der. Og selv om albumet har levd i nesten tre måneder føles det på ingen måte gammelt for bandet.

– Vi har altså ikke fått spilt en eneste konsert etter at vi slapp plata, så vi starter turnéen på Hamar og det er ikke noe bedre sted å starte turnéen enn nettopp der. Hamar er utvilsomt en av byene i Norge vi liker oss best i og når vi legger ut på veien er Hamar en selvskreven by på lista. Der trekker vi alltid fulle hus og det er vi veldig takknemlige for. Det er et veldig godt konsertmiljø i byen og vi koser oss alltid der, forteller Lande.

Spillesugen gjeng

Pandemien har lenge hatt et solid kvelertak på kulturlivet og et understimulert publikum får rikelig med muligheter til å få med seg noen godbiter i Hamar den nærmeste tida. Om det ikke blir en ny nedstengning da. Det vet man aldri og dette har Oslo Ess virkelig fått merke.

–Nedstengningene, enten nasjonale eller regionale, har fulgt turnélista vår slavisk. Alle konsertene våre har blitt flytta eller avlyst på kort varsel. Det eneste positive er at det ikke er omvendt, at det blir nedstengninger etter hver konsert vi har, sier Lande og ler.

Tre av gutta spiller også i Onkl P & De fjerne slektningene, og her har de vært litt heldigere. De har fått gjennomført seks konserter siden januar, deriblant på nettopp Festiviteten. Lande gleder seg til å komme tilbake.

– Vi er utrolig klare, altså. Vi gleder oss helt vilt, men vi tør nesten ikke tro at det faktisk skjer før vi står på scena, avslutter Lande.