Det var dramatisk da polititjenestemennene fra Hamar gikk inn oppgangen i blokka i Godtlandsvegen i Ottestad lørdag 26. september.

I oppgangen møtte de en ruset og bevæpnet gjerningsmann som umiddelbart løsnett skudd mot de tre politimennene. Skuddet kom uten forvarsel og fra kloss hold.

Politiforum har nylig laget et lengre intervju med mannen.

Ett av skuddene traff politimannen Erik (45) like over vernevesten. Skuddet boret seg inn gjennom brystet og skulderen. Han har fortsatt hull rett gjennom kroppen.

Smertene har imidlertid avtatt, men den erfarne politimannen har fortsatt lite følelse i armen fra albuen og ned - bortsett fra litt prikking i en finger.

LES OGSÅ: Skutt politimann uten følelse i venstre arm

Takker kollegaen

Det forteller han kollegaer på politihuset i Hamar kun fire dager etter den svært alvorlige episoden.

Kantina er smekkfull, men stille når Erik kommer tilbake til sine egne. Både politimester Tormod Bakke og stasjonssjef Bjørn Lier holder korte taler. Lokalleder i Politiets fellesforbund, Reidun Martinsen og leder Sigve Bolstad sier også noen ord.

Men Erik vil også si noe.

Han reiser seg og ser bort på kollegaen som avfyrte skuddet mot gjerningsmannen.

- Takk, du reddet livet mitt!

Og slik avsluttes den korte seansen.

Drømmer om førlighet i armen

Ifølge Politiforum er politimannen svært takknemlig for all støtten han har fått etter den alvorlige hendelsen.

− Det varmet skikkelig da folk fra Oslo-politiet jeg ikke kjente kom på besøk mens jeg var innlagt på sykehus i Oslo. Både jeg og min samboer er imponert over hvordan kollegene i politiet, fra fjern og nær har stilt opp, sier Erik til bransjebladet.

Ledelsen i Hedmark-politiet får også svært gode skussmål for hvordan de har håndtert situasjonen.

− Jeg er veldig fornøyd med måten de har behandlet saken på. De har vist omsorg, og tatt sitt arbeidsgiveransvar på en forbilledlig måte. Samtidig synes jeg politimesteren har frontet saken i media på en god måte.

Videre forteller Erik at han merke fremgang i forhold til skaden i armen. At han nå har mer følelse og klarer å vri underarmen forsiktig.

− Jeg ser lyst på å få armen tilbake i full førlighet, og krysser fingrene for at det går bra.