Gå til sidens hovedinnhold

Over 2000 deltok på Hamar kommunes rebusløp: – Vi satser definitivt på å gjenta dette neste år

«HAMAR påskereBYs ble en gedigen suksess som fikk langt over 2000 mennesker i bevegelse. Nå har Hamar kommune allerede begynt å tenke på å videreutvikle konseptet.

Rebusløpet var lagt opp slik at det var en dag for barn og barnefamilier og en for voksen. Barna fikk et fysisk kart hvor de fant en oppgave og en bokstav. Dette ble til slutt et løsningsord som man fylte inn i en rubrikk på kartet og leverte på CC. Der fikk de et velfylt påskeegg i retur. Søndag kunne voksne jakte på QR-koder i ei åtte kilometer lang løype i byen.

– Vi lever i en fryktelig annerledes tid og dette er et trivselstiltak som vi drar i gang slik at folk skal slippe å sitte hjemme, sa kultursjef Morten Midtlien i forkant av kommunens nye initiativ.


Og det å sitte hjemme var det tydeligvis få som hadde noen interesse av i inngangen til påsken. På lørdag lå det en bunke med 1000 kart hos HHT i Strandgata og med tanke på det sure og våte været som preget en del av dagen skulle man tro at dette var mer enn nok. En halvtime før siste frist for å hente ut kart var det derimot tomt.

– Vi må si at vi ble positivt overrasket over den enorme responsen på en tung og grå regnværsdag. Vi er imponerte over befolkningen som nok en gang tar del i det som skapes og over alle samarbeidspartnerne som stiller opp, sier Midtlien som ser for seg å gjenta og videreutvikle konseptet.


– Nå har vi noen erfaringer å bygge på og har allerede evaluert mye og satser definitivt på gjentakelse med forbedringer og muligens noen utvidelser. Dette ble jo skapt som et alternativ tiltak i et spesielt år, men påskerebus er verken nytt eller ukjent, så jeg tror dette er noe å bygge videre på, sier han.

Det samlede antall barn som deltok lørdag ble i alt 1265. CC Mat hadde laget 1000 påskeegg, men ettersom det var flere tilfeller der minst to barn brukte samme kart ble det altså flere deltakere enn forhåndslagde premier. Da hivde de ansatte på CC Mat seg rundt og lagde opp godteposer slik at alle deltakerne skulle få premier.

Søndagens variant dro til seg 747 deltakere, så det vil med andre ord si at over 2000 personer var i aksjon disse to dagene.