Gå til sidens hovedinnhold

Over 700 danseglade barn fylte Stortorget

Det var mange som lurte på hva som skjedde da Stortorget plutselig ble fylt opp av skolebarn fredag formiddag. Dette var en del av den landsdekkende BlimE-kampanjen og 19. november kan dansen som ble filmet på Stortorget bli vist på NRK.

BlimE er NRK Supers vennskapskampanje med målsetning om å fremme vennskap og samhold på barneskoler i hele landet. Fra kampanjen ble introdusert i 2010 har den vært en årlig begivenhet i Norge.

Datoen for den store dagen da skoler i hele Norge er med og danser er 19.november, men de som vil kan sende inn sine videoer til NRK Super i forkant. Hamar ønsket å gjøre dette samlet i tillegg til de som sender inn direkte fra egen skole.

I tillegg til dette opptaket er det gjort andre opptak, andre steder i Hamar, og på enkelte arbeidsplasser – for å vise at de voksne er med, for inkludering og vennskap er også en viktig del på arbeidsplassene

Selve BlimE-dagen går av stabelen fredag 19. november. I fjor danset ca 400.000 barn samtidig på BlimE-dagen på skoler og barnehager rundt om i hele landet, og flere voksne kastet seg også ut i dansen.

Prosjektleder i NRK Super, Ida Kvamme Hartmann, sier at alle som vil kan hive seg med i dansen.

– Det er alltid så rørende å se alle dansevideoene vi får tilsendt fra hele Norge og også fra langt utover landegrensene. I år håper vi at ikke bare skoler og barnehager, men også idrettslag, seniorsenter og arbeidsplasser, sender inn dansevideoer. Alle er velkomne til å være med på BlimE, og vi håper flest mulig blir med i dansen, sier hun.

Årets BlimE-artist er Nicolay Ramm. Han overtar stafettpinnen etter Victor Sotberg, og har skrevet «Dynamitt» sammen med artist og låtskriver Petter Bjørklund Kristiansen.

– Vi har skrevet en låt som 12 år gamle Nicolay ville likt å høre. «Dynamitt» er en oppfordring til å følge magefølelsen og stole på at du er bra nok. Ikke la deg herse med eller bli ledet inn i vennskap eller hobbyer som ikke føles riktig, oppfordrer Ramm.

Tidligere BlimE-artister: Victor Sotberg, Stina Talling, Freddy Kalas, TRXD og Madcon.