Gå til sidens hovedinnhold

På sin egen bursdag og bryllupsdag står Ola Børke på scenen på Festiviteten

Eidsiva-direktør Ola Børke har løst billett på mange konserter i Hamar opp gjennom årenes løp, men torsdag er det han som står på scenen i møte med folk som har kjøpt billett for å høre på nettopp ham. Bare det i seg sjøl synes han er spesielt nok, men konsertdatoen sammenfaller også med hans egen bursdag og bryllupsdag.

Børke ga ut sin debutplate «Silence is broken» i 2018 etter å ha fått en plateinnspilling som 40-årsgave. I februar kom oppfølgeren «Places» som høstet gode tilbakemeldinger hos musikkanmelderne. Med artister som Bruce Springsteen, Neil Young og Bob Dylan som sine musikalske ledestjerner har Børke landet trygt på beina i country/americana-landskapet og står fjellstøtt med god meloditeft og gode tekster. Dette gleder han seg til å vise fram på Festiviteten torsdag.

– Jeg har vært på mange gode konserter i Hamar opp gjennom tidene og nå skal folk altså betale billett for å høre meg spille mine egne låter. Det er en følelse som er noe helt utenom det vanlige, sier Børke.

Stor dag

10. juni er altså datoen for konserten, og det er en dato som uansett sitter godt risset inn hos Børke.

– Da har jeg både bursdag og bryllupsdag, så nå smeller jeg til skikkelig, sier han og smiler.

Billettsalget ruller godt og om lag tre fjerdedeler av billettene er allerede solgt.

– Det er nok mange som klør etter å komme seg på konserter nå, meg sjøl inkludert. Som artist har jeg derimot ingen grunn til å klage. Musikken er for meg bare en hobby og nedstengningen av samfunnet har rammet andre kulturaktører langt hardere enn meg, sier han.

Fans overalt

Det er fortsatt tilviste sitteplasser som gjelder på konserter og det lever Børke helt fint med.

– Det er et intimt og fint lokale på Festiviteten og musikken jeg spiller er vel uansett sittevennlig. Jeg gleder meg skikkelig, sier Børke som tror det er en fordel at det er blitt avstand mellom plateutgivelse og konsert.

– Det at plata har levd litt tror jeg bare er positivt. Da har lytterne kanskje fått sine egne referanser, sier han.

Han har nok brorparten av sine tilhørere rundt Mjøsa, men han kan se via strømmetjenestene at låtene hans flyter rundt i verden.

– Jeg ser at de spilles forskjellige steder i verden og flere av sangene på plata figurerer på fine lister. Jeg har fått veldig fine tilbakemeldinger og det er jeg takknemlig for, sier han.