– Vi fikk faktisk et nytt tips for noen dager siden, men det er nå sjekket ut av saken, melder politiadvokat Ingrid Hagen.

Pål Johan Gulbrandsen (21) var student på Blæstad landbruksskole utenfor Hamar. Han forsvant sporløst for 13 måneder siden. Han hadde sommerjobb som gardsarbeider på Duengerhøgda på Nes i Ringsaker.

Siste livstegn er kjøp av bussbillett med Påls bankkort på buss B21 fra Ridabu til Hamar. Den ble kjøpt ved ni tiden søndag 26. august i fjor. Dagen etter skulle han etter avtale med bonden møte på jobb på Duengerhøgda, men der har ingen sett ham.

Pål Johan Gulbrandsen (21) har vært savnet et helt år - slik var studenten og gardskaren

Mystisk

Politiet fikk skuffende få tips i fjor da saken var helt fersk. Faktisk ikke flere enn at de kunne telles på én hånd.

– Påfallende få tips, er en formulering politiet senere har brukt.

En mulig årsak til den tilsynelatende mystiske tipstørken kan være at samtidig med at student Gulbrandsen ble meldt savnet, foregikk en dramatisk leteaksjon på Mjøsa etter en båtfører fra Nes. Det kan ha medført at Gulbrandsens forsvinning ble overskygget av leteaksjonen på Mjøsa. Nesningen og båten hans ble senere funnet på dypet ved Skreifjella på Toten.

Meld fra

Kanskje tror vitner og informanter at det lille de har sett eller hørt ikke har betydning for saken. Ytterligere en årsak til tipstørken kan være at man tror politiet allerede vet det man selv vet. Men i dette tilfellet sitter muligens noen der ute på det manglende kortet som gjør at kabalen går opp. Det eneste som er sikkert nå som etterforskningen har kjørt seg bom fast, er at politiet trenger hjelp.

Politiadvokat Ingrid Hagen og etterforskerne på Hamar har ikke gitt opp håpet om å finne svaret på gåten Pål Johan Gulbrandsen. For uansett årsak til at han forsvant, er det viktig for savnedes familie i Arendal å få svar på hva som har skjedd med gutten.