Gutta i bandet bor relativt spredd rundt på Østlandet, men det var i forbindelse med skolegang på Hamar de møttes og startet band, da altså med Fredriksen Aasen som lokal kjentmann og vokalist. Bandet ble i november 2010 rikskjendiser da de ble «offer» for en spøk på programmet «Storbynatt» på NRK. Autokarma forventet et knippe fans på konserten i Oslo, men programlederne Harald Eia og Einar Tørnquist hadde hyret hundrevis av skuespillere, ikledd dem Autokarma-klær og fått dem til å pugge sangene. Bandet fikk en opplevelse for livet og dette kunne vært starten på noe stort.

– Etter opptredenen på «Storbynatt» fikk vi tilbud om en turne bestående av nesten 200 konserter på et år. Det høres kanskje fett ut, men det var nesten ikke noe betaling inne i bildet. Vi diskuterte det innad i bandet og kom fram til at det rett og slett kom til å koste for mye med tanke på jobb og familie. Da ble vi også enige om å senke ambisjonsnivået til noe som passet oss bedre. Vi kjenner mange som virkelig har prøvd å slå igjennom, men det er dessverre et spørsmål om penger. Det å bare reise på turne nesten uten inntekter er det ikke mange som klarer, forteller Fredriksen Aasen.

– Da er det bedre å spille færre, men bedre konserter. Nå spiller vi de konsertene vi ønsker, legger han til.

– Har greid å holde koken

Bandet hadde langt på veg ei plate klar i 2015, men etter å ha knadd materialet ytterligere en runde resulterte det i EP-en «Hel» og etter dette har det blitt sporadiske singelslipp, seinest i mars i år da «Danse på bordet» ble sluppet.

– Vi har greid å holde koken og det har vært veldig målrettet jobbing mot den plata som kommer. På grunn av koronaen har vi fått langt færre forespørsler om å spille og det har gitt oss arbeidsro til å jobbe med plata, sier Fredriksen Aasen.

Med plateslipp følger gjerne promoteringskonserter, men det er det ikke helt tida for nå.

– Sånn sett er det bortkastet å gi ut album nå egentlig, men på nyåret vil det bli relativt hyppige singelslipp. Og albumet kommer trolig til sommeren. Det blir antakeligvis ti låter og åtte av dem er i all hovedsak ferdig, forteller han.

Emil Meek bidrar

Når plata foreligger er det neppe noen som kommer til å lure på at det er Autokarma. Bandet finner verken opp hjulet eller kruttet på nytt, men har dratt inn et nytt element – et ikke helt ukjent sådan. MMA-utøver Emil Meek er nemlig med som gitarist på noen av låtene.

– Han er skikkelig god og planen er at han også skal være med på noen konserter. Med han på gitar i tillegg kommer det til å bli ganske massivt, sier Fredriksen Aasen som ble kjent med Meek ved en tilfeldighet.

– Jeg er stor fan av MMA og satt hjemme for å se en kamp med Emil. Jeg syntes han hadde horribel walk out-musikk (sangen som spilles når utøverne entrer ringen) og tenkte at han kunne trenge en fet låt. Jeg tenkte først at jeg måtte få lagd en slik låt, før jeg kom på at vi allerede hadde gjort det. Så da sendte jeg ham «Fare, fare krigsmann» og han syntes den var grisebra. Dermed tok han denne som sin nye walk out-låt og det ga oss jo en skikkelig boost, sier Fredriksen Aasen.

Splitter nytt studio

Bandets tidligere innspillinger er gjort på Ingeberg der de har delt studio med Dunderbeist, men nå er de i ferd med å ferdigstille sitt eget studio. En kompis av Fredriksen Aasen har nemlig stilt deler av et bygg på eiendommen sin til disposisjon slik at bandet får laget et studio akkurat slik de vil ha det.

– Det er dyrt å bygge eget studio, men vi blir faktisk sponset av Gausdal Landhandleri. Det er en av grunnene til at vi får til dette. Det skal bli godt og praktisk å få sitt eget. Så slipper vi i tillegg å dra rundt med utstyr som stinker etter å ha stått på Ingeberg, sier han og ler.