Gå til sidens hovedinnhold

Pandemien var ekstremt tøff for Bowling 1, men nå kan Stig Werner og Geir smile

Den tapte omsetningen som pandemien påførte dem kan Bowling1 på Hamar aldri ta inn igjen, men eier Stig Werner Hansen og daglig leder Geir Midtlien kan nå glede seg over at trafikken er tilbake på normalt nivå og vel så det.

Det er litt ulike teorier på hvor lang tid det tar å etablere nye vaner, men ved at Hamar og omegns bowlingentusiaster var stengt ute fra hallen på og av i halvannet år var Hansen og Midtlien spente på om noen ville miste interessen for bowling og finne seg noe annet å drive med. Nå kan de tilfreds bevitne at folk strømmer til i minst like stor utstrekning som tidligere.

– Etter åpningen har det faktisk vært flere besøkende her enn hva som var vanlig før pandemien, så det er ingen tvil om at folk er tilbake. Dette er en populær sosial arena og på fredager og lørdager opplever vi at det er helt fullt, forteller de.

Vanskelig for alle

Bowling1 hadde åpent når det var tillat under pandemien, men dette kastet ikke mye av seg omsetningsmessig. I tillegg måtte ansatte permitteres og det var generelt lite forutsigbarhet i hverdagen. Det samme gjaldt for kundene som måtte sette seg inn i stadig nye smittevernprotokoller og åpningstider.

– Det gikk jo bra sånn i det store og hele, men det er greit å kunne redusere på noe av all den ekstra vaskinga som fulgte med. Jeg håper jeg aldri får oppleve det igjen, sier Midtlien.

– Det var noen stusslige måneder for oss alle, sier Hansen som derimot aldri tenkte at koronaen skulle ta knekken på bedriften.

– Jeg hadde aldri noen tanker om at dette kom til å bukke under. Den tapte omsetningen får vi aldri hentet igjen og det var utfordringer likviditetsmessig, men jeg skjønte at bowlerne ville vende tilbake, sier han.

Ivrige pensjonister

For dem som møttes for å ta et slag bowling dann og vann kombinert med noe godt i glasset har det nok vært til å leve med at det var stengt eller underlagt kraftige restriksjoner, men noen som virkelig savnet normal drift var byens bowlende pensjonister. Klubben Nestor har nemlig om lag 100 medlemmer og den sosiale arenaen som bowling er har virkelig vært et savn for dem.

– De har ønsket sterkt å få komme i gang igjen og nå er det mellom 60 og 80 som møter opp fast på dagtid, og det å få møtes her betyr mye for dem, sier Hansen.

At det er flere enn pensjonistene som har savnet det er det imidlertid liten tvil om. Da Hamar Dagblad var innom midt på dagen, riktignok i høstferien, var det nesten ikke en ledig bane å oppdrive. Blir det slik trafikk, eller i hvert fall noe i nærheten, kan 2021 faktisk bli et ålreit år omsetningsmessig.

– Det er helt avhengig av hvordan høsten blir, sier Hansen som er fornøyd med spekteret av tilbud Bowling1 i sum kan tilby.

– Målet er levere et så bra produkt at man blir foretrukket framfor andre aktiviteter, avslutter han.