Gå til sidens hovedinnhold

Påsketralla-bandet får gjenåpne Festiviteten

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det blir langt fra høye skuldre, lover Ørnulv Snortheim. Bandet som reiste rundt med påsketralle gjenoppstår som The Fabolous Easter Trailor Band når Festiviteten gjenåpner i kveld (torsdag)

De ble landskjente for sitt påskestunt, musikerne Johanne Margrethe Kippersund, Børre Flyen, Bjørn Thomassen og Ørnulv Snortheim

Blant annet ble det direkteinnslag under NRKs nyhetssendinger da de fra en tilhenger holdt 40 minikonserter for beboere i Hamar og Stange midt i påsken, da landet var på høyden av karantenelivet.

Når Festiviteten Bar & Scene får lov til å gjenåpne etter å ha vært stengt siden 12. mars, er det med en konsert med bandet, som nå passende kaller seg The Fabolous Easter Trailor Band.

Men på grunn av smitteverntiltak får bare 100 kjøpe billetter.

– Det blir en videreføring av det folk fikk oppleve i påsken da vi kjørte ut «førstehjelpskultur» til folket, med musikk som skulle passe alle og enhver. Konseptet er å sette sammen en masse musikk, med gledelig framfølelse og lave skuldre. Det blir litt ærlig og litt fjollete på samme tid, sier Ørnulv Snortheim og ler.

Da de reiste rundt til spillestedene i påsken spilte de tre låter fra hengeren.

Nå skal bandet vise hele repertoaret.

– Det blir spesielt. Kommer det 100 på konserten? Og hvordan blir det når de må stå der med en meters avstand til hverandre? undrer Snortheim.

– Ble dere rikskjendiser etter påskestuntet?

– Det ble oppmerksomhet, med en del henvendelser fra fjern og nær. Mange ville kopiere konseptet, men slo det raskt fra seg når de forsto hvor mye planlegging vi, Stange og Hamar kommune og Norsk Tipping hadde lagt i prosjektet. Det er ikke bare å skru fast en masse stæsj på en henger og reise rundt.

Inne på Festiviteten Bar & Scene gleder daglig leder Gina Fjeld seg til gjenåpningen:

– Jeg har litt premierenerver selv. Det er som om vi åpner dørene for første gang.

Utestedet har vært stengt og Fjeld har vært permittert i tre måneder.

– En blir frustrert av å ikke kunne gå på jobb. Nå er jeg oppe i 50 prosent.

– Det viktigste er å få tilbake de flotte studentene som jobbet her før nedstengningen.

– Hvordan blir det å gjenåpne?

– Vi har strenge regler å forholde oss til. I Hamar så får man ikke ha åpent lenger enn til midnatt, mens man i andre kommuner, som Oslo og Elverum, har muligheten til å ha åpent lengre. Da er det ikke lett å drive butikk, for vi må stenge når folk vanligvis begynner å komme ut på byen.

– Men, det skal jo bli godt å komme i gang igjen. Selv om det blir en myk start.