Gå til sidens hovedinnhold

Peter (45) byr på mange godbiter i sommer: – Jeg tror folk er sultne på å komme seg ut på noe

Du kan høre alt fra pønkrock til opera på Fagervik i sommer.

Litt gråvær hindrer ikke folk fra å strømme til Jessnes og inn i kafeen onsdag ettermiddag.

Peter Dalbakk (45) forteller at det på en søndag med knallvær, kan være så mange som 600 personer innom i løpet av åpningstiden.

Han tok over som driver av kafeen i Hamar Fiskerforenings hytte Fagervik høsten 2019. 45-åringen forteller at han først så for seg å holde stedet åpent i helger og i feriene. Nå er «Fiskehytta», som den heter på folkemunne i Furnes, åpen hver eneste dag.

– Det er fullt kjør fra morgen til kveld, smiler Dalbakk.

– Ryktet sprer seg

Han forteller at stamgjestene stadig blir flere.

– Det kommer stadig flere og flere hit. Det er nok fordi vi har åpent hver dag nå og at ryktet sprer seg. Folk har også gått mye tur under korona og flere og flere har lagt merke til stedet. Folk kommer helt fra Ilseng og folk kommer syklende fra Brumunddal. Et pensjonistpar fra Hamar er her fast tre ganger i uka, sier Dalbakk.

På menyen er det blant annet suppe og burgere og det er påsmurt å få.

Dalbakk forteller at foreldrene er blant dem som trår til for å møte de mange gjestene og at han har flere folk å spille på, blant annet når han blir opptatt med oppdrag i sin andre jobb. 45-åringen har også hyret inn en kokk for sommeren.

– Trygge rammer

I sommer byr Dalbakk på en rekke konserter og arrangementer. Konserter med Knut Anders Sørum, The Hoggorms og en klassisk ettermiddag i samarbeid med Ringsakeroperaen er noe av det som står på programmet.

Dalbakk snekret i fjor opp en scene helt nede ved vannkanten. Den skal han bygge større i år og kafédriveren har god tro på at det vil bli mye folk når det spelles opp.

– Det er værutsatt i Norge om sommeren, men jeg tror folk er sultne på å komme seg ut på noe. Her lager vi trygge rammer utendørs. Vi selger billetter på forhånd og det er fortsatt maks 200 personer, men er det ikke utsolgt, så kan folk møte i døra, sier han.

Har søkt om skjenkebevilling

Dalbakk forteller at Mjøscharter i år vil ha Fagervik som et av stoppestedene. Det betyr at det blir mulig å hoppe på båten i Brumunddal eller Hamar og ta sjøvegen til Jessnes.

– Jeg har ambulerende skjenkebevilling på arrangementene og har nå søkt om fast skjenkebevilling. Jeg regner med at den er på plass i løpet av juni, svarer Dalbakk og fortsetter:

– For tiden har vi åpent fra 11-19, men det kan bli ytterligere forlenga utover sommeren, når bevillingen er på plass og været er godt. Jeg stenger ikke klokka 19 hvis det er svart med folk her, smiler han.

45-åringen åpner for at det kan bli flere konserter eller arrangementer på programmet.

– Jeg har holdt av noen datoer, for å se om det dukker opp noe. Målet er å ha noe hver helg og vi får se om det detter på noe også utover høsten. Jeg har også tenkt på det å arrangere quizkvelder, sier Dalbakk, og legger til at han opplever at også lokalbefolkningen setter pris på at det er liv og røre i og rundt det gule bygget.

- Alle på Jessnes er fornøyd med at det skjer noe her, at det er et sted som er åpent hver dag. Jeg er også opptatt av at det skal være et familiested. Det blir ikke noe rølp, selv om vi får fast skjenkebevilling, avslutter han.