Nå skal de leve av hunder

– Et stort sprang, men nå realiserer vi drømmen, sier ekteparet Anne Siri og Sindre Brun-Follerås, som har tatt over Hundelodgen i Vang.

DEL

Sveip bildene over for å se flere motiver fra Hundelodgen.

– Jeg har vokst opp i Tynset og min store lidenskap i livet har vært hund og hest. Det har alltid vært en drøm å leve av dyr, sier Anne Siri Brun-Follerås.

Hun skuer ut over panoramautsikten over Vang, Hamar og Mjøsa. Kontrasten til det gamle livet er stor.

Kuppet hotellet

37-åringen hadde en hektisk jobb som markedssjef i et eventbyrå som spesialiserte seg på arrangementer på båter i Oslofjorden. Hver dag pendlet hun mellom hovedstaden og Nannestad.

Nå befinner hun, ektemannen Sindre og barna Alva (4) og Jonathan (2) seg i landlig idyll i toppen av Vangsåsen.

Det var Anne Siris mor som tipset om at hundehotellet Hundelodgen var lagt ut for salg på nettet.

– Det kom en Finn-lenke fra svigermor, sier Sindre, og fortsetter:

– Vi hadde egentlig ikke noen tanker om å flytte før vi gikk inn og så på annonsen.

Anne Siri forteller at de først slo tanken fra seg.

– Det virket voldsomt å bryte opp fra alt, men så fikk ideen modne seg. Men ett føltes det veldig riktig å gå for drømmen, for jeg var allerede på søken etter forandringer.

Da ekteparet kom på banen var det et par andre interessenter som også ville drive hundehotellet i Vang.

– Vi fikk høre at de jobbet med finansieringen, så da måtte vi skynde oss og kuppe hele greia, sier Anne Siri og ler.

– Og når avtalen var i boks så kjente jeg på en stor lettelse. Et kapittel var ferdig. Endelig skulle jeg følge drømmen.

– Vi har ikke bare kjøpt oss et hus i Vangsåsen, vi har også kjøpt oss en arbeidsplass.

Lidenskap for hund

– En får ikke tatt noen prøveperiode på om man trives i denne jobben. Det var bare å hoppe ut i det, sier Sindre.

Han driver egen fysioterapeut-praksis med driftstilskudd i Gjerdrum. Derfor er det Anne Siri som kommer til å være daglig leder av Hundelodgen mens ektemannen vil pendler tre dager i uka sørover.

Sindre har gitt seg selv tittelen driftsansvarlig.

De er vant med store overganger, som da de flyttet fra 40 kvadratmeter stor leilighet på Kampen i Oslo til et småbruk i Nannestad for seks år tilbake og etter hvert skaffet seg hest, hund, katt og kanin. Og to barn.

Så langt har den siste store overgangen vært en opptur, selv om de bare har vært Hundelodgen-drivere siden september:

– Mye var på stell her fra de forrige driverne. Og vi merker at det er mange tilbakevendende kunder. For oss har det vært helt supert, sier Sindre.

– Hvordan synes du at denne måneden vært, Anne Siri?

– Det har vært positivt på alle måter. Vi har blitt så godt mottatt av lokalbefolkningen. De er støttede og takknemlige for at noen tar over her oppe, og kundene har gitt oss gode tilbakemeldinger. Men vi ser samtidig at det er veldig mye jobb, så en er nødt til å ha en solid lidenskap i bunn får å gå på dette prosjektet..

NY TILVÆRELSE: Anne Siri og Sindre stortrives som nye drivere av Hundelodgen i Vang.

NY TILVÆRELSE: Anne Siri og Sindre stortrives som nye drivere av Hundelodgen i Vang. Foto:

Begge er selvsagt glade i hunder. Anne Siri var omgitt med jakthunder under hele barne- og ungdomstiden, mens Simen vokste opp med Berner sennenhund og tok seg jobb som kennelassistent hos Blindeforbundets førerhundskole mens han gikk på ungdomsskolen og videregående.

– Også er jeg hedmarking i blodet og synes at Hamar er et veldig flott sted, forteller Anne Siri.

Også barna har funnet seg til rette på rekordtid:

– Alva var litt lei seg første uka. For vi kom til høstferien og da var det en del hunder på hotellet. Sjokket kom da hundene skulle hjem igjen og hun innså at de bare var på lån, sier Sindre og ler.

Tar utdanning

Anne Siris foreldre, Geir og Inger Brun, kommer innom for å drikke kaffe:

– Pappa er til enorm hjelp. Han er pensjonist, men fungerer som vaktmester og hundeaktivator. Mamma sørger for familien holder sammen, forteller Anne Siri.

– Det var nå eller aldri, Også ønsket vi selvsagt at hele familien kom nærmere, sier Geir og legger til:

– Av og til tar en noen valg i livet, og noen er bedre enn andre.

KAFFEBESØK: Anne Siris foreldre, Geir og Inger Brun, er innom på kaffebesøk. Det var Ingrid som tipset svigersønn om at Hundelodgen var lagt ut for salg.

KAFFEBESØK: Anne Siris foreldre, Geir og Inger Brun, er innom på kaffebesøk. Det var Ingrid som tipset svigersønn om at Hundelodgen var lagt ut for salg. Foto:

Hundelodgen har kapasitet til 20 hunder. Foruten ekteparet Brun-Follerås og Anne Siris foreldre, skal to medhjelpere sørge for at hotelldriften går rundt.

– Vi skal bruke tiden fram mot jul til å kjøre oss inn og for å finne ut hvordan vi skal drive hotellet videre. Vi er ikke interessert i å drive stort, snarere utvide tilbudet på andre måter. Gjøre nye ting i vinterhalvåret, sier Anne Siri.

– Vi har snust litt på en idé om hundebarnehage for å utnytte fasilitetene bedre året rundt. Og jeg vil parallelt økte kompetansen min rundt hund, så planen er å gå løs på en hundetrener-utdannelse, kanskje med søkelys på problemadferd.

NYE MULIGHETER: – Vi må se på mulighetene for å ha drift hele året, sier Anne Siri og Sindre.

NYE MULIGHETER: – Vi må se på mulighetene for å ha drift hele året, sier Anne Siri og Sindre. Foto:

Artikkeltags