Nå er politi og brann sammen

MARKERING: Politidirektør Odd Reidar Humlegård, Innlandets politimester Johan Brekke, justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen og  direktør for direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Cecilie Daae.

MARKERING: Politidirektør Odd Reidar Humlegård, Innlandets politimester Johan Brekke, justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen og direktør for direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Cecilie Daae. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innlandet har nå fått en felles 110-sentral for brann og politi.

DEL

– Dette er en historisk dag, og verdt en feiring, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen.

Han tok turen opp til Hamar samen med politidirektør Odd Reidar Humlegård og Cecilie Daae, direktør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), i anledningen samlokaliseringen av 110-sentralen for brann og politi i Innlandet.

Overgangen skjedde onsdag ettermiddag, men ble offisielt feiret torsdag.

– Jeg var på besøk her for en uke tilbake, og jeg er imponert over at man klarte å holde tidsplanen, Og det har blitt veldig bra. Dette på Hamar er noe vi kommer til å se mer av i resten av Norge framover. Startskuddet gikk her. Det handler om å samle statens nødetater for å gi enda bedre tjenester til befolkningen, sa Amundsen.

Etter en ombyggingsperiode er nå operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt og brann- og redningsetatens alarmsentral i Innlandet ved siden av hverandre, i Hamar politihus.

– I Hamar går man først og viser vei, og mange reiser nå til hit for å se hvordan man har jobbet. Vi får i løpet av et års tid minst fem samlokaliserte nødetater i landet. Det er langt flere enn vi trodde da vi startet på dette arbeidet da nærpolitireformen ble vedtatt. Det kommer til å gi bedre beredskap, det kommer til å gi bedre samarbeid, bedre styring av ressursene og mer kompetanse samlet mellom etatene våre, sier Humlegård.

Det er Innlandets politimester Johan Brekke enig i.

– Vi ser ikke nå gevinstene vi få, men jeg er sikker på at dette vil bli bra på sikt. For samlokalisering virker i praksis. Man får en god samhandling og god kommunikasjon mellom etatene. Vi kan utvikle fellesløsninger, eksempelvis med meldingsutveksling.

Men, verken presse eller flere av gjestene som kom til Hamar fikk ikke se sentralene i drift. Det er nemlig knyttet strenge sikkerhetskrav til adgangen til 110-sentralene.

Artikkeltags