Gå til sidens hovedinnhold

Politiloggen lørdag 24. september

Artikkelen er over 5 år gammel

Østlendingen gir deg siste nytt fra politiet i Hedmark og 110-sentralen Innlandet.

(Østlendingen)

Saken oppdateres ved hendelser

LES OGSÅ:

Mangellapper
Politiet på Hamar gjennomførte lørdag kveld kontroll på Smeby. Totalt 17 sjåfører ble stanset for kontroll. Det hele endte med at en av dem fikk mangellapp med krav om utbedring av diverse tekniske mangler. Det samme ble resultatet av en tilsvarende kontroll på fylkesveg 222 på grensa mellom Hamar og Stange. 17 kontrollerte og en mangellapp.

Utforkjøring
Lørdag kveld meldte politiet om en utforkjøring ved Gjemselund på Kongsvinger. Ingen kom fysisk til skade i ulykken.

128 km/t – med tilhenger
Lørdag ble en bil med tilhenger stanset av politiet på E6 ved Tangen. Det skjedde etter at politiet målte vedkommende til 128 km/t. Sjåføren, en mann i 30-åra, ble anmeldt og fratatt førerkortet som følge av fartsovertredelsen.

Innbrudd
Politiet på Hamar mottok lørdag formiddag melding om innbrudd i en enebolig på Hamar vest. Etter å ha rykket ut til stedet, pågrep politiet en person i nærheten. Vedkommende, en mann i slutten av tenåra, antas å være gjerningsmannen, ifølge Innlandet politidistrikt.

Hund på E6
Lørdag formiddag meldte politiet i Stange om en hund som løp rundt på E6 ved Tangen. Kjør forsiktig, oppfordret politiet på Twitter. Det er ikke meldt om alvorlige hendelser som følge av hundens nærvær.

Kuer i vegen
Lørdag morgen meldte politiet i Elverum om kuer i vegbanen på riksveg 3/25 ved Midtskogen i Elverum. Kjør forsiktig, lød oppfordringen etaten la ut på Twitter i morgentimene. Det er ikke meldt om trafikale uhell som følge av kuenes nærvær.

Fortsatt altfor fort på riksveg 3
Fredag kveld stanset politiet og reagerte overfor 57 sjåfører på riksveg 3. Tre av dem mistet lappen. Høyeste hastighet ble målt til 127 km/t. Natt til lørdag avsluttet politiet flere fartskontroller. Da hadde de skrevet ut ytterligere 41 fartsbøter, beslaglagt fire førerkort, skrevet ut ett gebyr for manglende bruk av bilbelte og anmeldt en sjåfør for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Tre av førerkortbeslagene ble gjort som følge av fartsovertredelser, det fjerde ble beslaglagt på grunn av innehaverens helse. Operasjonsleder Stig Folstad Hansen ved Innlandet politidistrikt er ikke imponert over fartsnivået og kjøreatferden som utvises. – Det går altfor fort og altfor mange blir tatt, slår han fast. Kontrollen fredag kveld ble gjennomført ved Brynsåsen i Stange. Kontrollvirksomheten som ble avsluttet natt til lørdag ble gjennomført med flere mobile patruljer på strekningen mellom Løten og Tynset. Hvor mange patruljer utrykningspolitiet hadde i sving og hvor fort det ble kjørt, hadde ikke operasjonsleder Hansen full oversikt over lørdag morgen. – Vi har ingen god forklaring på hvorfor vi tar så mange akkurat denne helga. Politiet har ikke satt inn ekstra mannskaper, sier operasjonslederen etter at politiet i løpet av et halvt døgn har reagert overfor nærmere 100 sjåfører. Hansen legger imidlertid ikke skjul på at høy hastighet ikke er noe nytt på riksveg 3. – Det er beklageligvis ikke overraskende. Selv om jeg ikke har eksakt informasjon over hvor fort de siste 41 fartssynderne kjørte, er hastighetsnivået generelt altfor høyt. Slik at det vært i mange år. Politiet må bare fortsette og opprettholde kontrollene, sier Hansen.

LES OGSÅ: Politiloggen fredag 23. september

Kommentarer til denne saken