Pride Hamar har vært i kontakt med både kommunen og legepraksis.no for at Pride Hamar skal kunne gjennomføres på en forsvarlig måte med tanke på økt smitte i Innlandet. Dette er noe de tar på høyeste alvor og iverksetter tiltak for å unngå at det skal være smitte på arrangementet.

– Det skal være trygt for oss alle, sier styreleder i Pride Hamar, Monica Imsdalen Håheim-Johansen.

Hun forklarer videre litt om hvorfor de iverksetter dette og hvordan det skal foregå.

– Dette betyr at det vil være teststasjon for hurtigtest på vårt arrangement. Både ved regnbuemesse onsdag 8. og Festiviteten Bar & scene torsdag 9 september. Alle som vil delta må teste negativt. Etter råd fra testteamet, har vi bestemt at alle som vil delta på arrangementet må teste seg, også de som er vaksinert. Dette fordi det viser seg at selv om man er vaksinert kan man fortsatt være smittebærer, sier Håheim-Johansen.

Til arrangement fredag 10. september, der det er både foredrag på dagtid, og pridekaraoke, quiz og show fra kl 18 på Ballroom Hamar, henvises alle som vil delta til å dra til teststasjonen på CC Hamar å teste seg. De har åpent fra 10-18. Testresultatet er gyldig i 24 timer.

Det vil bli registrert at du har negativ test ved inngangen på hvert enkelt arrangement. via scanning med QR-kode.

Pride Hamar har nå påmelding på hvert enkelt arrangement. For å melde deg på tar du direkte kontakt med Pride Hamar.

Pride Hamar innledes med regnbuemesse onsdag, mens den offisielle åpningen er torsdag kveld. Da skal Tanja McKenzie framføre en låt som er laget spesielt for Pride Hamar og både Einar Busterud og Solveig Fiske skal holde appell. Det samme skal også både Høyre og Venstre gjøre. På fredag er det blant annet foredrag av Leif Munkelien fra Metalheads against bullying.