Gå til sidens hovedinnhold

Prøver igjen med Hamarama

I fjor ble landet nedstengt minutter før Hamarama skulle åpne. I dag prøver kinosjef Espen Jørgensen igjen – med en litt nedskalert versjon.

Hamarama filmdager arrangeres i år for niende gang, inkludert den som ble avlyst i sisteliten i fjor. Festivalen går over fire dager, fra torsdag til søndag, og kan denne gangen by på 27 filmtitler fra 15 nasjoner, og det vil fordelt på disse fire dagene bli vist 55 forestillinger. Og det er selvfølgelig en litt redusert filmfestival publikum får denne gangen. Vanligvis kommer det både regissører og skuespillere for å kaste litt glans over filmdagene, men denne gangen må dette droppes.

– Det blir Hamarama uten noen ekstra tilstelninger annet enn det som tross alt er kjernen, nemlig gode filmopplevelser i mørke kinosaler, sier Jørgensen.

Han har ikke denne gangen tro på at det vil bli så høye publikumstall på festivalen.

– Vi har ikke tallfestet noe mål for filmdagene i år, forventningene er under omstendighetene heller ikke spesielt høye. Kapasitetsbegrensninger som følge av smitteverntiltak gjør sitt til at det ikke kan bli veldig stor deltakelse – og mange blant publikum er fremdeles tilbakeholdne med å delta på noe utenfor hjemmet, og det er forståelig, sier han.