Bla i bildekarusell over for å se flere motiver fra den nye restauranten i Nydal.

Linn Hjelmeland fra Hamar er bare 21 år gammel, men er allerede assisterende restaurantsjef for Burger Kings to restauranter langs E6.

Fredag fikk hun æren av å åpne Burger Kings nye restaurant i Nydal.

Her vil hun lede 20 ansatte, i tillegg til at hun også har lederansvar for restauranten ved Innlandsporten.

Gir Max konkurranse

– Vi har gledet oss lenge til denne dagen. Det blir gøy å se hvordan trafikken utvikler seg i tiden framover. Også får vi etter hvert en handelspark som skal anlegges rett bak oss, sier hun.

Linn startet å jobbe som skiftleder på Burger King Innlandsporten da den åpnet sommeren 2017.

Restaurantsjef Alexander Nyløkken trengte en assisterende restaurantsjef i Jessheim, og valget falt på den blide Hamar-jenta.

Nå har hun vendt hjem og er blitt Nyløkkens høyre hånd rundt driften av to restauranter:

– I Burger King liker vi å gi unge mennesker sjanser. De som viser seg fram og tar initiativ kan skape seg en karrière hos oss. Og Linn er jo et talent, sier han.

På den andre siden av E6en ligger IKEA.

Og konkurrenten Max.

– Vi må jo konkurrere litt. De er flinke på sitt, de, men vi har våre styrker. Max og Burger King har jo litt forskjellige konsepter, så da er det opp til folk hva de ønsker. Vi er uansett optimister rundt vår egen restaurant, og man kommer jo først til vår restaurant når man svinger av veien om man kjører fra Oslo og nordover, sier Linn og smiler.

– Hva er nytt?

– Det er mye nyheter i denne restauranten som man ikke finner andre steder i Burger King-kjeden. Vi har blant annet har vi en såkalt «dump» ved kassen hvor burgerne skal legges og vi har store, åpne kjøkkenlokaler slik at kundene kan følge med på hva som skjer på kjøkkenet, forteller Hjelmeland.

Utformingen på bygget er også nytt:

– Vi har to etasjer, med lounge-område i første etasje, lekerom i andre etasje og egen takterrasse. Unikt for Nydal-restauranten.

Restauranten framstår som romslig:

– Vanligvis har restauranten 110 sitteplasser, men på grunn av koronasituasjonen har vi måttet redusere kapasiteten, forteller Linn.

Måtte redusere

Opprinnelig var planen å åpne restauranten i månedsskiftet mai/juni, men koronaviruset førte til at åpningen ble utsatt.

– Kjedelig at åpningen havnet midt i koronatiden?

– Ja, vi hadde en føråpning med kun inviterte gjester. Vanligvis ville vi ha fylt restauranten med mennesker på en slik åpningsfest, men nå måtte vi kjøre et opplegg med færre gjester.

– Hva er motivasjonen for å jobbe med fastfood?

– Arbeidsdagene er varierte og man jobber med både unge og eldre kolleger. Å forholde seg til forskjellige mennesker gir meg mye energi.

– Også liker jeg hektiske dager. At man må stresse litt rundt, sier Linn og smiler.

Hun er utdannet personlig trener.

– Kanskje ikke så relevant til denne jobben. Det er absolutt en kontrast i forhold til utdannelsen min. Men jeg synes jo det skal være en balanse mellom trening og sunt kosthold, og det å kunne kose seg litt iblant.

– Jeg synes definitivt at man skal unne seg en burger.