Pushwagnerutstilling i Torghjørnet

Torsdag er det klart for utstillingsåpning. Det er Galleri Fenka som har gleden av å vise verker av den særdeles kjente kunstneren.

DEL

Fra i dag, 27. februar, fram til tirsdag 31. mars vil en stor og flott popup-utstilling med blant annet bilder av den kjente kunstneren Pushwagners være tilgjengelig på Hamar. Åpningen av utstillingen er i kveld, og det er mer enn 60 bilder med i denne utstillingen, som også er en salgsutstilling.

Men det er ikke bare Pushwagners egne verker som stilles ut. Det blir også salg av en egen Hamar-plakat og bøker.

Saalgsutstillingen har over 60 bilder, med blant annet Jobkill, Manhatten og trykk i storformat. Det er silketrykk, D.G.A., serigrafi, litografi og noen håndkolorerte trykk.

Om Pushwagner

Terje Brofos, Pushwagner, ble født i 1940 under et av de britiske flyangrepene mot Oslo. De første fem årene hans var preget av krigen og marsjerende uniformerte tysktalende soldater i hovedstadens gater.

4 år gammel ble Terje påkjørt og nesten drept av en vedfyrt buss og en kan tenke seg at det ligger en påfallende symbolikk over hans vanskelige barndom og oppvekst. Enkelte har også dratt paralleller mellom ulykken hvor hodet ble hardt skadet, og hans usedvanlige kreative evner. Etter ulykken brukte Terje det meste av rekonvalenstiden til tegning og det er mulig at dette var selve starten på “eventyret Harriton Pushwagner”.

I 1958 startet Pushwagner på statens håndverk- og kunstindustriskole i Oslo. Der ble han i tre år. I 1963 kom han inn på statens kunstakademi og ble også der i tre år. Fra 1970 til 1992 tok han ulike kunststudier i London, Stockholm, New York og Paris. Harriton Pushwagner har vært en aktiv kunstner i over 60 år og hans liv og virke var en oppdagelsesreise foruten om det vanlige. Hans CV er mer innholdsrik enn hva de fleste bare kan drømme om, og Pushwagner er i dag en av våre aller viktigste samtidskunstnere.

Pushwagner er en av våre viktigste samtidskunstnere som den senere tid har opplevd en eventyrlig nasjonal- og internasjonal annerkjennelse. I 2008 fikk han stor suksess på samtidskunst-biennalen i Berlin og Sydney og han fikk pris for den beste utstiller på høstutstillingen. Etter den tid og til han døde den 24. april 2018 ble hans popularitet det største en norsk kunstner har opplevd. Publikumsrekord på utstilling etter utstilling og en utrolig prisøkning på sine bilder.

Artikkeltags