Gå til sidens hovedinnhold

Raadlund hyller Kirsten Flagstad med operamalerier

Artikkelen er over 1 år gammel

Galleri EKG i Hamar har invitert kunstneren Christopher Robin Raadlund til å sette sitt preg galleriet i forbindelse med Kirsten Flagstad festivalen.

Det blir en todelt utstilling, der Christopher Robin Raadlund viser motiver fra Kirsten Flagstads og Richard Wagners verden, i tillegg til nordiske landskap.

Det som er unikt er at Raadlund vise malerier som skildrer skikkelser og scener fra Richard Wagners opera «Niebelungens Ring». Her har han selv utviklet scenografier og kostymer.

Christopher Raadlund er en elsker av klassisk musikk og hyppig operabesøker (medlem av Wagnerselskapet) og har opplevd hele «Ringen» både på La Scala i Milano og Festspielhaus i Bayreuth.

Prosjektet er et barn av de tanker og møter opera-stykket vekket i ham. Her er entreen til Opera Garnier som Rhinen og Festspielhaus etter ragnarok.

Den utvalgte stjernen i dette universet er naturligvis Kirsten Flagstad.

Christopher Raadlund er kjent for maleri og grafikk med motiver fra Norden. Vinter, vår og sommer. Skyer, trær, fjell, og hav, behandlet med naturalistisk håndverk, symmetrisk komposisjon og store linjer. Raadlunds bilder representerer enkelhet, stillhet lindrende mørke og savn. Det er malerier som lever videre.

Christopher Raadlund er også kjent for samarbeidet med komponisten Marcus Paus. Han har arrangert tverrfaglige festivaler, utallige konserter og malt «live» under framførelser av klassisk musikk, jazz og black metall.

Utstillingen åpner 18. juni, og holder åpent til og med 10. juli. Deler av utstillingen flyttes deretter til Flagstad-museet, og vil være tilgjengelig for publikum der fra og med 12. juli.