Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild og Maren ønsker seg flere med på laget: –Veldig givende og lærerikt

Maren Granberg og Ragnhild Dalheim Iversen synes det er veldig givende å ha frivilligverv hos Kreftforeningen og tiltak som Treffpunkt er helt avhengig av slike ildsjeler. Nå håper de å rekruttere flere slik at tilbudet kan bestå.

Kreftforeningens Treffpunkt er et tilbud for barn og unge som har noen nær seg som er alvorlig syke, eller som er etterlatte.

Her kan barna treffe andre barn som er i en liknende situasjon. De treffer trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser. Barn som går på Treffpunkt sier de har stor glede av å treffe andre barn som faktisk forstår hvordan de har det.

Ønsket å bidra

To av de faste barna treffer er Maren Granberg og Ragnhild Dalheim Iversen. 26 år gamle Granberg fra Brumunddal er utdannet sosionom og jobber som det til daglig. Hun kjente på at hun hadde litt mer å gi og kontaktet i 2016 Kreftforeningen for å høre om de trengte frivillige. Et år yngre Dalheim Iversen, bosatt i Furnes, men opprinnelig fra Smøla, kjent på det samme. Hun er til daglig veileder i NAV Ringsaker, men tok kontakt med Kreftforeningen 2019 fordi hun kunne seg å hjelpe barn og unge. Hun fikk om lag et år som frivillig før koronarestriksjonene gjorde det umulig å opprettholde en sånn type sosial arena. Tilbudet ble etter hvert igangsatt igjen og det knyttet seg litt spenning til hvor vidt Treffpunkt fortsatt skulle være attraktiv etter så langt opphold, men frykten viste seg å være ubegrunnet.

– Det gikk veldig greit å få det i gang igjen og det er mange av de samme folka som benytter seg av tilbudet som før nedstengningen. Det er i hvert fall ingen nedgang i antallet kanskje heller tvert imot, forteller de.

En viktig møteplass

Annenhver onsdag kveld er de å finne i Kreftforeningens lokaler i Strandgata sammen med en gruppe på opptil ti barn i alderen 6-16 år. Om de blir på huset spiller de spill, leker, tegner eller bare snakker sammen, men de drar gjerne ut på aktiviteter som Rush Trampolinepark, bowling eller klatreparken.

– Ungene liker det vi finner på og det å ha en møteplass som dette er viktig for mange. Med Treffpunkt får de et sted å gå til og blir en del av et fellesskap, sier jentene og legger til:

– Dette er også veldig givende for oss og lærerikt å være en del av.

Trenger flere frivillige

De mener at det er tilstrekkelig å ha dette tilbudet hver 14. dag og at det ville blitt vanskelig å konkurrere med andre aktiviteter om det hadde vært på ukentlig basis. Et annet aspekt er at rekrutteringen av frivillige gjerne går tyngre hvis oppmøtefrekvensen er hyppigere. Og det siste de trenger nå er dårligere tilflyt av frivillige. Et par av de faste som er tilknyttet Treffpunkt skal etter planen gi seg og da er de helt på stålet .

– Vi trenger virkelig flere frivillige, og gjerne flere menn. Som frivillig deltar du i å drifte treffet og er med barna i aktivitet og samtale. Vi trenger litt kontinuitet og stabilitet, så man må verve seg for et år. Vi forlanger heller ikke at du deltar hver gang, men minst en gang i måneden, forteller de.

Tilbudet følger skoleplanen, så nå tar de snart juleferie. 8. desember er siste gang for i år, og de er i gang igjen rett over nyttår. Da forhåpentligvis med flere frivillige på blokka.

– Det er bre å kontakte oss hvis dette virker interessant, avslutter de.