– En ny felg så er denne sykkelen god som ny, sier Hans Christian Johnson og peker på en Scott-sykkel på stativet til reparatør Tage Bjerken.

Jonsson startet opp Resport sammen med Vidar Frøysaa hvor hensikten var å gi sportsutstyr lengre levetid. Butikken har vært en suksess sommer som vinter, og når våren kommer er det sykler som tar opp mesteparten av ressursene. Den første sesongen forlenget de livet til 900 sykler, mye takket være at de fikk med Bjerken på laget. Så langt i år nærmer de seg 300 sykler og det er ingen ting som tyder på at det stopper her.

– Jeg er helt sikker på at vi skal fikse og selge over 1 000 sykler i år, sier Johnson.


Mye fine sykler

Han tar med Hamar Dagblad der syklene som etter hvert skal selges står samlet. I hvert all noen av dem. Standarden er selvfølgelig varierende, men et par terrengsykler av merket GT og Scott ser ut til å trenge veldig lite før de er gode som nye.

– Vi som jobber her blir fortsatt overrasket over hvor gode sykler som blir levert inn her. Det er jo mange som har skaffet seg elsykler, og da blir den gamle ofte levert. Da har vi mulighet til å tilby en helt fin sykkel til en tredjedel av nypris, så da er alle fornøyde. Vi registrerer også at det kan være lang ventetid på sykler og deler nå, og dette kommer neppe til å bedre seg med det første. Her oppe kommer vi garantert ikke til å gå tomme for sykler. Er det noe alle har minst en av stående, så er det jo sykler. Etter at vi gikk fra å drive med sykler i det små til å bli en fullverdig sykkelbutikk er det også flere og flere som har oppdaget at vi tilbyr service også med betydelig kortere ventetid er de store aktørene i markedet, sier Johnson.


Populær sykkelmekk

I forbindelse med Miljøuka som nylig ble arrangert holdt Resport kurs i elementær sykkelvedlikehold, og dette var noe som var veldig populært.

– I Løten var det lang kø med folk og også her på Sirkula har det vært bra oppmøte, og slik kursing ønsker vi å fortsette med uavhengig av Miljøuka også. At flere skal kunne fikse småting sjøl slik at syklene får lengre levetid er jo akkurat det vi ønsker, sier Johnson.

En av dem som hadde hørt om dette tilbudet var Anne Grete Furuset fra Nannestad. Da hun likevel hadde ærender i området tok hun med sykkelen, og fikk et kurs i basal sykkelfiksing.

– Jeg syklet mye før, og nå kan jeg begynne igjen. Nå kan jeg i hvert fall ikke skylde på at sykkelen er i ustand. Jeg lærte jo litt av faren min i sin tid, men det er verdifullt å få en oppfriskning. Et slik tilbud som dette synes jeg er veldig bra, sier Furuset.