De fronter Hedmark sammen under ski-NM

SAMMEN: Elisabeth Nord (Fjord), Merethe Sandum (Visit Hamarregionen), Ingvild Haugbråten (Visit Elverum-regionen), fylkesråd Thomas Breen, Tove Gulbrandsen (Visit Kongsvingerregionen), Endre Hjelseth (Hedmark fylkeskommune) og Trond Asle Daltveit (Visit Elverum-regionen).

SAMMEN: Elisabeth Nord (Fjord), Merethe Sandum (Visit Hamarregionen), Ingvild Haugbråten (Visit Elverum-regionen), fylkesråd Thomas Breen, Tove Gulbrandsen (Visit Kongsvingerregionen), Endre Hjelseth (Hedmark fylkeskommune) og Trond Asle Daltveit (Visit Elverum-regionen).

Reiselivet i Hedmark og fylkeskommunen går sammen om å fronte fylket under ski-NM på Gåsbu torsdag til søndag.

DEL

En 80 kvadratmeter stor lavvo inne på Gåsbu langrennsstadion skal vise noe av det beste Hedmark har å by på.

Lavvo med opplevelser

– Langrenn er grunnfjellet i nasjonalstoltheten vår. Og vi er nødt til å benytte anledningen til å vise oss fram, og samtidig skape tidenes beste NM, sier fylkesråd Thomas Breen.

Hedmark fylkeskommune satser stort på ski-NM for å profilere destinasjoner og opplevelser i fylket.

300.000 kroner brukes til å skysse 5.000 barne- og ungdomsskoleelever opp på Gåsbu, og utstyre de med «klappere» for å skape et stemningsfullt ski-NM både for utøvere og for TV-seerne. Og 300.000 kroner brukes på en stor lavvo, kalt «Hedmark House». Her inne skal det i fire dager bli servert kunstneriske og kulinariske opplevelser, i tillegg til at det skal gis informasjon om reiselivsdestinasjoner og opplevelser.

Visit Hamarregionen, Visit Elverum-regionen og Visit Kongsvingerregionen er med på laget, sammen med TV-produksjon- og eventselskapet Fjords, som drives av brumunddølen Elisabeth Nord.

– Vi skal by på en hedmarksfest inne i opplevelseslavvoen. Det tradisjonsrike skal møte det moderne, varsler Nord.

Og dette skjer i lavvoen:

Torsdag kommer artisten Erik Lukashagen fra Elverum.

Fredag kommer engerdølen Guren Hagen.

Lørdag og søndag styrer dansekompaniet PS Dance fra Hamar og Teater Innlandet showet.

Også Aukrust-figuren Solan vil også dukke opp på Gåsbu, i og utenfor lavvoen.

Matmessig blir det selvsagt kortreiste smaksprøver: Elg i alle varianter. Tyttebær og multekrem.

Og Charlotte Sveinsen kommer for å vise fram hva Skafferiet på Helgøya kan by på. Det ryktes blant annet om flatbrød med rømme.

– Aktiv partner

– At vi i fylkeskommunen støtter et arrangement som ski-NM er ikke oppsiktsvekkende. Men: De siste to årene har vi prøvd å bedre oss. Vi er ikke lenger bare en bank som deler ut penger og ønsker de som får støtte «lykke til», men vi er også partner og bidrar mer aktivt i arrangementene. Vi ønsker oss kort og godt mer effekt av pengene vi deler ut, sier Breen.

– Jeg har lyst til å reise meg opp og klappe. Det er et nytt steg i det viktige samarbeidet, sier markedssjef Ingvild Haugbråten i Visit Elverum-regionen.

Tove Gulbrandsen i Visit Kongsvingerregionen mener en lavvo vil bidra til å løfte reiselivet:

– Vi bruker i dag mye ressurser på sosiale medier, men å skape gammeldagse møterom går aldri av moten. Lavvoen «Hedmark House» gir oss muligheter til virkelig å vise fram det gode vertskapet vår, med godbiter fra hele fylket.

Artikkeltags