Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange traineer til Hamar

Artikkelen er over 2 år gammel

Rekord i rekrutteringsrunden for Trainee Innlandet.

– Nye rekorder er slått i årets rekrutteringsrunde for Trainee Innlandet. 20 nye traineer har takket ja til jobb (en vekst på 100 prosent) og 18 av disse skal jobbe i bedrifter på Hamar, sier Business Consultant og prosjektleder for Trainee Innlandet, Ingvild Bergersen.

Trainee Innlandet er Norges eldste regionale traineeordning.

Gjennom 20 år har Trainee Innlandet rekruttert flere enn to hundre unge talenter med høyere utdannelse til næringslivet i Mjøsregionen.

I år setter Traineeprogrammet ny rekord. Hele 30 unge nyutdannede, med høyere utdannelse fra hele landet, flytter til Innlandet for å jobbe i bedrifter.

– De kommer hit fordi bedriftene i fellesskap kan tilby noe man som nyutdannet ikke får andre steder, forklarer Ingvild Bergersen.

Hun har selv vært trainee og jobber i dag i The Assessment Company hvor hun har ansvaret for den daglige ledelsen av traineeprogrammet.

Arbeidsmarkedet er i rask endring. Unge generasjoner stiller nye og større forventninger til arbeidsgiver. Det å tiltrekke seg unge medarbeidere krever en innsats.

På Innlandet konkurreres det om innbyggerne og arbeidskraft langt utover egne grenser.

– Konkurransen er nasjonal, og på vei til å bli global. Veksten vi nå ser er et tegn på at Innlandet med de riktige grepene kan skape et konkurransedyktig bo- og arbeidsmarked, kommenterer Bergersen.