– Endelig har vi tatt løftet! Jeg har drømt om å gjøre noe med kjelleren i 25 år, sier eier og daglig leder hos Pizzanini, Atle Mathisen.

8 januar startet byggeprosessen. Og Mathisen kan nå stolt vise fram sluttresultatet.

– Det har vært fire intensive uker. Tidligere var det litt enklere forhold her, men nå mener vi at vi har fått det mye mer hjemmekoselig. Belysingen er bedre og vi har fått inn lyddempende plater i taket slik at det går an å sitte å prate her inne. Platene utgjorde en utrolig stor forskjell, sier Mathisen.

Mathisen har selv kommet opp med et konsept som gjorde leverandøren av veggplater imponert. Glassfiberplater med imitasjon av mur har nemlig fått bakgrunnsbelysning. Det skaper en helt spesiell effekt.

Nå drømmer Pizzanini-eieren om at kjelleren blir et yndet sted for bedrifter som vil holde møter, kurs- og konferanser, eller for store grupper med gjester som vil sitte mer skjermet enn oppe i restauranten.

– Vi skal kunne åpne kjelleren for alle. Lønningspils, vennegjenger, 50-årslag, konfirmasjoner, bursdager eller hvis man bare vil komme hit og se OL, sier Mathisen.

Det er satset store beløp på lyd og bilde. I kjelleren er det montert nytt lydanlegg og det er rigget opp sju store flatskjermer i lokalene. Alle gjestene skal lett kunne se en skjerm fra der de sitter.

– Vi har betalt for rettigheter til å vise fotball også, selv om vi ikke ser for oss å bli nok en fotballpub i byen. Men muligheten er der.

Det ene rommet kan ta imot 25 personer, det andre 75.

Drøyt 100 gjester kan bruke de nye kjellerlokalene på pizzarestauranten.