Under Kirkebakken Grand Prix dukket det opp en helt spesiell doning i folkemylderet: En el-pizza-sykkel.

Atle Mathisen hos Pizzanini i Hamar har anskaffet doningen, som er en elsykkel med påmontert pizzakasse i restaurantens farger.

– Innen korte avstander er det lettvint å bruke elsykkelen. Når det er mye som skjer i byen kan det være trafikkaos i visse gater. Denne kommer fram overalt. Også kan det være aktuelt å bruke den når vi skal levere pizzaer til bedriftskunder eller til badegjester på Koigen i sommerferien, sier Mathisen.

Men, pizzasykkelen havner ikke i fast trafikk:

– Vi skal ikke ha fast utkjøring med sykkelen daglig, men vi ser det litt an fra gang til gang. Den skal i første omgang brukes på arrangementer som skjer i byen. Blant annet på Tjuven-arrangementet på Tjuvholmen senere i sommer. Kanskje neste sommer kan vi kanskje ha den gående i en slags fast rute. Vi må sette oss ned og tenke gjennom mulighetene som den gir oss, sier Mathisen og smiler.

– Så det er ikke et tiltak for å få de ansatte i bedre form?

– Nei, det er det ikke. Og vi kommer ikke tråkkende med pizzaer på Hamar Vest. Den får holde seg innen en kilometers radius i byen, sier Mathisen.

Han forteller om mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk som har sett sykkelen.

– Det har vært utrolig respons på den.

– Hva kan du fortelle om sykkelen?

– Det er en elsykkel som kan oppnå hastigheter på i alle fall 30 kilometer i timen. Kassa er spesiallaget og har en kapasitet på opp imot 15 pizzaer. Men med varm pizza i lasten skal vi være forsiktige med å komme for høyt opp i fart.