Vi har fått midlertidig brukstillatelse fra kommunen. Dermed tas lokalene i bruk, men kjøkkenet vil ikke bli ferdig før i januar, bekrefter Atle Mathisen hos Pizzanini.

Han satset seks millioner kroner på utvidelsen da han kjøpte hjørnelokalene etter Gullhjertet ut mot Vangsvegen og Østre torg.

– Vi er veldig fornøyde med design og interiør på de nye lokalene, og tror de vil slå an bra hos gjestene.

Opprinnelig var tanken å åpne hjørnelokalet, som er knyttet sammen med resten av restauranten, i oktober. Men etter at sameiet protesterte mot byggeplanene på grunn av ventilasjonsrør og frykt for støy, lukt og kondens, så ble åpningen utsatt.

– Det er forferdelig kjedelig å miste de tre viktigste månedene i året, men nå har det blitt som det har blitt. Det får vi bare ta til etterretning, sier Mathisen.

Han understreker at man nå ser ut til å ha funnet en løsning, og at Pizzanini snart vil få både kjøkken og servering i lokalene.

– Og i mellomtiden?

– Da bruker vi lokalene til lunsjservering, og åpner opp resten av restauranten etter hvert som det fylles. Men vi er nødt til å ta en litt mer begrenset meny i de nye lokalene i overgangsfasen fordi vi er egentlig sprengt på kapasitet på det gamle kjøkkenet.

– Dette får bli litt til mens vi går.