Vi liker egentlig ikke ordet og merkelappen gatekjøkken, men det finnes kanskje ikke noe bedre ord. Vi ønsker å ha en grønnere linje på våre to serveringssteder enn det man tradisjonelt forbinder med et gatekjøkken, sier Morten Stenberg og John Tømte.

Stenberg, til daglig sportsjournalist i NRK-Sporten, har nå slått seg sammen med kompisen John Tømte om starte opp to serveringssteder i Hamar.

Tømte eier og driver fra før både servieringsstedet Jafs, hotellet og restauranten på Elgstua i Elverum. Hotellet er nylig kåret til Norges beste, sammen med Stordalens The Thief, av Hotels.com.

Han eier også deler av Forstmann på Skogbruksmuseet i Elverum.

Tømte er opprinnelig fra Vang, og det samme er Stenberg.

– Kunne ikke si nei

Nå skal altså to spisesteder i Hamar drives under holding-selskapet Innlandet Spisesteder og Catering AS. Det blir AS'ene Briskebyen Spisested og Storhamar Spisested.

Dette er Stenberg og Tømtes planer.

– Ballen startet å rulle da John fikk en mulighet til å starte opp i det gamle CC-bygget i Vangsvegen. Jeg ble invitert med, tente på ideen og kunne ikke si nei til å jobbe med en som er så erfaren innen dette faget, sier Stenberg.

Stenberg fortsetter samtidig som sportsjournalist i NRK.

På hjørnet av Gamle CC Mart'n, der det i dag også er en UnoX-stasjon, skal Tømte og Stenberg åpne et Jafs gatekjøkken, med det de kaller et utvidet tilbud.

Planen er åpning 1. mars.

Noe liknende skjer også på Storhamar, der duoen skal leie drøyt 180 m2 av Olrud-gruppen i det nye Wang-bygget. Også her tyder alt på at et Jafs-konsept vil flytte inn, som om dette ikke formelt er landet riktig ennå.

Grønn linje

– Begge stedene, men spesielt på Storhamar, ønsker vi å utvikle en grønn linje i maten. Så servering vil bli alt fra burgere til salater og brødmat, sier Tømte, som i 2014 omsatte for hele 52,3 millioner kroner ved Jafs Elgstua. Det ga et positivt årsrestultat på 3,3 millioner kroner. Dette er trolig sammen med Elgstua.

Nå ligger Jafs Elgstua midt i et vegkryss der både yrkessjåfører og andre reisende, men duoen legger ikke skjul på at de har tro på konsptet også i mer sentrale deler av Hamar.

– John har lang erfaring og kan dette veldig godt. Vi har vært veldig nøye med beliggenhet når vi har valgt steder å satse her nå. I området på Storhamar bor det 10.000 personer og vi er i umiddelbar nærhet til Wang, BoligPartner Arena og CC Arena. På CC er vi midt i et av Hamars mest trafikerte kryss, slik at vi har stor tro på beliggenheten, sier Stenberg.

Ansatte daglig leder

Duoen har allerede ansatt Ann Kristin Klokkerud som daglig leder.

– Hun har bred erfaring innenfor Jafs-systemet og vil i første omgang starte opp med restuaranten på CC-tomta, sier Tømte.

I semptember neste år er det planlagt at Wang-bygget skal stå ferdig og Stenberg/Tømte ser også for seg at spisestedet her åpner på samme tidspunkt.