Gå til sidens hovedinnhold

Haven-driverne tar over på Kunstbanken

Artikkelen er over 6 år gammel

Jan Thore Engen og Hanne Linderud har akkurat startet som driver på Victoriahaven. Nå tar han også over serveringen på Kunstbanken.

- Vi ser på dette som en god forlengelse av Victoriahaven, forteller han.

På den ærverdige restauranten ved toglinjene har Engen og samboer Hanne Linderud nettopp startet med konseptet Social Dining, som er eksklusiv mat tilberedt ved bordene.

I forlengelsen av sitt engasjement på Victoriahaven tar de derfor over driften av restauranten på Kunstbanken. Dette for å ha muligheten til større selskaper og være et lunsjsted for kunstbesøkende og andre.

- Vi vil ha oppe fem dager i uka med lunsj, men kan også her ta inn større lukkede selskaper. Det har vi ikke mulighet til på Victoriahaven, sier Engen.

På Kunstbanken blir det nå derfor ingen restaurant på kveldstid.

- Lunsjmaten og det vi serverer i lukkede selskaper vil ligge nære det vi har på Haven, men vi vil variere menyene. Til lunsj vil det være suppe, salat og sandwich i forskjellige varianter.

Engen fastholder det han sa da han tok over Victoriahaven, at Hamar er en by Gjøvik-paret virkelig har troen på. De driver fra før serveringen på Skibladner og Dolly Dimples i Hamar. I tillegg til et utested i Elverum.

- Hamar har med rette blitt en urban by, spesielt i forhold til utgangspunktet for 15–20 år siden, mener han.

Blekastad: – Vi er fornøyde

Ingrid Blekastad, direktør på Kunstbanken, er fornøyd med at de nå får på plass et nytt lunsjtilbud til sine gjester.

- Vi er veldig fornøyde. Det er det beste for Kunstbanken, og vi er avhengig av at de gir et lunsjtilbud.

I forhold til utleie av lokalene til selskap så sier hun at kunsten kommer i første rekke, men at alle utstillinger er godt planlagt, slik at utleiemulighetene er forutsigbare.

- Dette er vinn-vinn for både Kunstbanken og restauranten, sier hun.

LES OGSÅ:

Avvikler Conto

I lokalene til Kunstbanken drev Hai Hang Valuta i ni år, før disse flyttet til nye kulturhuset og Hang startet flere andre virksomheter på CC og i Brumunddal.

I ett år har Geir Halvorsen drevet Conto i Kunstbanken, men denne avvikles nå-

- Det er rett og slett av helsemessige årsaker, sier Halvorsen til Hamar Dagblad.