I Grønnegata 34 er det hektisk byggeaktivitet foran åpningen. I lokalene, som tidligere har huset både indisk restaurant og flere pizzarestauranter, vokser det nå fram et helt nytt tilbud.

Uformelt

– Dette blir en kveldskafé hvor folk kan komme, sitte og slappe av og kose seg, spille et spill eller drive med laptopen. En plass for alle som har lyst til å være litt sosiale på kveldstid, men som kanskje ikke har lyst til å gå på en pub for å drikke. Men det skal selvfølgelig bli mulighet for å kjøpe alkohol her også, forteller daglig leder Roar Øverli.

Han skal drifte den nye kafeen sammen med medeier Hein Rikar Steen Michaelsen, som driver rockebuen Sebs nede i kjelleren.

Med seg på laget skal de to ha med seg bartender Hanne Madeleine Skavern.

– Blir det matservering?

– I første omgang skal vi konsentrere oss på kaker. Muligens blir det også noe enkel mat etter hvert, men det er blitt mer enn nok restauranter i byen. Slik at det er ikke vits i å ta opp konkurransen om kundene som er ute etter få seg et måltid.

– Hva var motivasjonen for å starte opp denne kafeen, da?

– Vi har gått og snakket om dette i flere år. Personlig har jeg savnet en plass i Hamar hvor en kan få en god kopp kaffe, øl eller drinker og bare slappe av på kveldstid; uten føle at man må spise eller drikke. Her blir det en uformell og koselig kaffestemning.

– Jeg håper at folk er tålmodige med oss i starten mens vi som er litt ferske i «gamet» lærer oss å lage alt av kaffedrikker og drinker. Ingen av oss som jobber her har noen lang erfaring med å lage kaffe, men vi skal lære oss ting fort og lover å levere bra produkter, sier Øverli.

«Guinness-kaffe»

Han lover en nyhet for hamarsingene:

– Vi skal by på noe som kalles «nitrokaffe». Det er kaffe som vi lager på et fat, som vi kjører gjennom et tappetårn og et kjølesystem under nitropress. Det blir på en måte en iskaffe som blir seende ut som en Guinness-øl. En veldig fin kaffe å blande med forskjellige ting, sier Øverli og smiler.

Åpningstidene blir 16 til 23 på hverdagene, mens fredag og lørdag blir stedet åpent fra 16 til 02.

Aldersgrensen hos Distrikt 23 Café & Bar blir 18 år.