Rullestad begynner i stillingen 1. september, skriver Hamar kommune i en pressemelding fredag.

Tor Rullestad kommer fra jobben som næringssjef i Ringsaker kommune. Han har tidligere vært reiselivssjef i Hamarregionen og har bred erfaring fra en rekke styreverv både innen kultur og næring i regionen.

– Prosessen med å tilsette ny leder ved kulturhuset har vært spennende, med en rekke gode kandidater, sier Morten Midtlien, kultursjef i Hamar, ifølge pressemeldingen.

– Etter en grundig prosess har vi valgt en kandidat med en spennende yrkesbakgrunn. Vi er glade for å ha fått Tor Rullestad med på laget. Som vi skrev i stillingsannonsen, var vi ute etter en kulturhussjef som tør, vil og kan, fortsetter han.

Midtlien peker blant annet på Rullestads erfaring og er sikker på at den påtroppende kultursjefen med sin kreativitet, engasjement og kompetanse vil bidra til å videreutvikle driften av kulturhuset i Hamar på en solid og spennende måte, står det i pressemeldingen.

– Tor har bred og lang erfaring på mange ulike områder. Han har gode lederegenskaper, er handlekraftig og resultatorientert. Jeg føler meg trygg på at Tor vil bygge tillit og gode relasjoner både innenfor og utenfor kulturhusets fire vegger, sier han.

Rullestad gleder seg til å begynne i jobben.

– Denne stillingen er utrolig spennende. Hamar kulturhus er en fantastisk arena som virkelig har blitt en del av Hamars og regionens identitet, sier han, og fortsetter:

– Jeg ser virkelig fram å få være med å utvikle dette videre sammen med dyktige ansatte, samarbeidspartnere og øvrig kulturliv, og jeg gleder meg veldig til å starte i jobben. Det er med en stor ydmykhet jeg går inn i denne rollen. Det er gjort en formidabel jobb som jeg ønsker å bygge videre på.

Rullestad starter i jobben 1. september. Han overtar stillingen etter Terje Gloppen, som går av med pensjon 1. oktober.

– Med en måneds overlapp med Terjes lange erfaring og gode lederskap er jeg trygg på at overlevering av stafettpinnen er i de beste hender, avslutter Morten Midtlien.