Gå til sidens hovedinnhold

Ryggen tok nesten knekken på Stine (27) - nå er hun i gang med sin nye karriere

Stine Kaspersen har jobbet som trafikklærer i fire år, men en prolaps i ryggen gjorde det uutholdelig å sitte hele dagen i bil. Da muligheten for å bli butikksjef på Elsykkelbutikken dukket opp slo hun til og den nystartede butikken nederst i Grønnegata har blitt godt tatt i mot.

Kaspersen jobbet som trafikklærer i Trondheim og Hamar i fire år, men så fikk hun en prolaps i ryggen. Lange dager stillesittende i bil ble da smertefullt og som et grep for å ta vare på sin egen helse takket Kaspersen ja til å bli butikksjef for Elsykkelbutikken - en kjede hun hadde kjennskap til fra Trondheim. Nå har hun fått en langt mer variert hverdag og har som mål om at Elsykkelbutikken skal få samme status i Hamar som i Trondheim - nemlig best i byen.

God start

Butikken, som har overtatt lokalene hvor Garderobemannen sist holdt til, åpnet midt i juli og Kaspersen kan melde om en god start med mye folk innom.

– Det er faktisk en del turister som er innom og nylig var det et par fra Bodø som var her og prøvde sykler som deretter ble bestilt til vår samarbeidspartner i Bodø. Trafikken her har jo vært varierende, men det er vel å forvente når vi åpner butikk midt i fellesferien. Det er nok først rundt skolestart det virkelig vil bli trøkk her, men det skal gå bra for vi har mer enn nok sykler på lager, sier Kaspersen som foreløpig er alene i butikken.

– Men etter hvert kommer vi til å ansette en mekaniker, forteller hun.

Det er Kristoffer Stork som er daglig leder for Elsykkelbutikken og han er ikke i tvil om Stine er riktig person for jobben.

– Jeg kjenner Stine fra tidligere og vet at hun får til alt hun går inn for. Hun er ei skikkelig stå på-dame, forteller Stork.

Bratt læringskurve

Da det ble klart at hun skulle drifte butikken i Hamar fikk hun jobbe litt hos Elsykkelbutikken i hjembyen Trondheim for å stille best mulig forberedt.

– Jeg lærte veldig mye på kort tid der og jeg synes det er veldig artig å skru og bruke hendene litt, forteller Kaspersen som kjenner litt på savnet av miljøet på den gamle arbeidsplassen når tidligere kolleger vinker fra passasjersetet i kjøreskolebiler rett på utsiden av butikken.

– Da merker jeg at jeg savner dem litt, men ikke selve jobben, sier hun.


Noen kjøper uprøvd

Da Kaspersen jobbet i Trondheim ble det sendt sykler ned til kjøpere i Stange som altså kjøpte sykler fra merket Elride helt uprøvd. Det synes hun var litt pussig, men har merket at det ikke er så uvanlig at folk kjøper seg et framkomstmiddel uten å prøve det først.

– Også her har jeg solgt noen sykler uten at kjøperne vil prøve den først. Jeg har spurt om de er helt sikre på om de ikke ville ta en prøvetur først og svaret er alltid det samme: «Nei, jeg vil helst drite meg ut på egenhånd,» forteller Kaspersen og ler.

Butikketableringen på Hamar ble planlagt et halvt år i forveien og Stork ser et stort potensial i Hamar og regionen rundt.

– Ved å etablere butikk på Hamar ser vi at vi har en kundemasse på 100 000 eller 130 000 om vi er litt optimistiske. Og vi ser allerede at salget er bedre enn forventet, sier han.