Han startet med uteservering i Strandgateparken i august der han ved hjelp av en utendørsovn serverte pizza og drikkevarer gjennom sensommeren. Sjøl med variabelt vær ble det solgt rikelig med pizzaer og med dette fikk lokalbefolkningen en forsmak på hva som var i vente. Og i jungelen av spisesteder i Hamar var dette åpenbart noe som var savnet.

– Overraskende bra

Driver Salvatore Putzu var før åpning trygg på at konseptet ville falle i smak, men mottakelsen har nesten gjort ham målløs.

– Vi visste vel at dette kom til å gå bra, men at det skulle gå så bra er litt overraskende. Alt i alt har vi solgt 24 000 pizzaer siden oppstarten og det er veldig mange. Det virker som Hamars befolkning virkelig har fått øynene opp for ekte italiensk pizza. Vi har allerede fått mange stamgjester og det setter jeg virkelig stor pris på, forteller Putzu.

Han tror litt av forklaringen på at folk kommer igjen og igjen er at det er et konsept hvor alle kan føle seg hjemme.

– Dette er ikke et sted hvor man trenger å pynte seg og vi har veldig stor variasjon i gjester. Og vi får stadig tilbakemeldinger om at gjestene er fornøyd med både mat og service. Det er veldig hyggelig å høre, sier Putzu.

Merkbar skjenkestopp

Han anslår at omtrent en fjerdedel av pizzaen er bestilt og kjørt ut eller hentet i restauranten. Men Il Teatro er mer enn bare pizza. De har også pastaretter og mange av gjestene velger det, gjerne med et glass vin til. Da det nylig var forbud å servere alkohol til maten ble det merkbart mindre trafikk i restauranten.

– Vi har egentlig hatt jevnt godt trøkk her fram til den perioden. Da falt omsetningen med åtti prosent. Jeg har forståelse for det. Det skyldes jo ikke utelukkende at vi ikke serverte alkohol, men også at mange ikke vil gå ut på restaurant nå. Men det er helt trygt å komme hit. Her spriter vi ned alt regelmessig og har stor nok plass til å spre folk, sier han.

Ny uteservering

Det er til sammen 16–18 ansatte i sving på Il Teatro. Til sommeren kan det bli behov for enda flere. Da skal nemlig uteserveringen i Strandgateparken åpnes igjen, og fram til da skal den rustes opp skikkelig.

– Da vil vi få 300 sitteplasser alt i alt. Da vil all maten til de som sitter ute lages der, slik at servitørene våre slipper å krysse vegen, forteller Putzu som til daglig bor i Oslo, men som tilbringer mye tid på hotell.

– Jeg har fått låne meg et hotellrom her i bygget og i de mest travle periodene har jeg bodd tre uker i strekk på hotellet. Det høres kanskje kjedelig ut, men jeg er jo der bare for å sove. Jeg er stort sett på jobb hele dagen. For det er mye jobb med Il Teatro, men det er veldig gøy å åpne noe nytt, sier han.