Møller Bil holder i dag til i Nydal og på Storhamar. Nå skal Møller Bil samle alle sin virksomhet på en 30 mål stor tomt i Ikea Handelspark, på den andre siden av E6 fra dagens lokaler i Furnes. Bygget blir på 12.000 kvadratmeter.

– Vi har hatt en fantastisk økning i både omsetning og resultat, og å få samlet all aktivitet på samme tomt er svært viktig for å få tatt neste steg, sier daglig leder for Møller Bil Hamar, Atle Findahl.

Langt samarbeid

Det er Olrudgruppen som vil eie tomten og bygget, mens Møller Bil skal være leietaker. De har samarbeidet i over 15 år etter at Møller Bil overtok bilforhandler-virksomheten til Olrudgruppen i 2006.

– Dette er en milepæl for Møller Bil i Innlandet, og dette kommer til å bli regionens flotteste bilanlegg. Anlegget vil være et fantastisk utstillingsvindu med E6 som nærmeste nabo, sier regiondirektør for Møller Bil Midt-Norge, Kenneth Snarli.

Planlagt overtakelse er 31. desember 2023, forventet åpning er i januar 2024.

– Vi har et langt og godt forhold til Møller Bil, og ser veldig frem til å fortsette dette og begynne utbyggingen. Vi ser på dette som det flotteste og mest moderne bilanlegget mellom Trondheim og Oslo, sier Øystein Holtet, administrerende direktør i Olrudgruppen.

Møller Bil flytter derfor ut av de gamle lokalene sine i Nydal, et steinkast unna. Nå skal Olrudgruppen bruke to år på å fylle disse.

– Det ser vi positivt på. Vi skal ha inn en eller flere leietakere, og vi har god tid på oss. Vi får mange henvendelser og det er generelt stor interesse og etterspørsel etter lokaler i Nydal. Vi ønsker primært bilforretninger, men vi er åpne, sier Holtet.

Stor satsing på bruktbil og dekkhotell

Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy, Skoda og Audi vil ha sitt eget lokale i det 7.000 kvadratmeter store anlegget for nybilsalg. I bakkant av nybil-bygget er det felles verksted. I andre etasje vil det være garderober, kontorer, kantine og treningsrom for de ansatte, samt kontorer som kundene kan benytte mens de venter på sin bil.

På siden av nybil-anlegget vil det etableres et eget bruktbilsenter med eget klargjøringsverksted.

– Vi skal øke bruktbilvolumet betydelig, og ser at vi kan ta ut et enda større potensial i området. Å ha et eget bruktbilsenter gir flere spennende muligheter, sier Snarli.

Det vil også etableres et dekkhotell med plass til 3.000 dekksett. Her vil det være eget kundemottak. I tillegg oppføres det et helt nytt skadesenter, hvor det blir et moderne karosseriverksted, samt lakkering. Dette søker de nye kollegaer til.

– Vi vil umiddelbart starten jobben med å sondere og rekruttere nye kolleger til vårt fremtidige skadeteam, sier Kurt Eskevik, leder for skade i Møller Bil.

De etablerer også 50 ladepunkter for elbiler inne og ute, samt to hurtigladere.