Gå til sidens hovedinnhold

Satser i Ringsaker

Brødrene Tom og Truls Haakonsen fra Hamar har i lengre tid ønsket å gjøre flere prosjekter innen bolig og næring på eiendomsmarkedet i Ringsaker og nå har snøballen begynt å rulle.

Gjennom oppkjøpet av 50 prosent av aksjene i Vi Invest, eiendomsselskapet til Leif Atle Viken, har de fått tilgang til flere attraktive og sentrale eiendommer i Brumunddal og Moelv.

Samarbeidet mellom Viken og Haakonsen-brødrene er først nå blitt offentlig kjent.

Tom Haakonsen, hovedeier og konsernsjef i Credo Gruppen, ser fram til å videreutvikle eksisterende og etablere nye prosjekter i Ringsaker.

– Leif Atle tok kontakt med oss for å diskutere et samarbeid for omkring ett år siden. Vi har kjent hverandre siden gymnastiden, så det var naturlig at han henvendte seg til oss. Credo Gruppen har i lengre tid ønsket å gjøre noe mer i Ringsaker, så dette er en positiv sak for oss, sier Tom Haakonsen.

Sentrale eiendommer

Credo Gruppen med base på Hamar, har siden begynnelsen av 1990-tallet, utviklet og bygget små og store boligprosjekter i hele Norge.

Nå skal folkene i Credo Gruppen, sammen med Viken, utvikle mange prosjekter i Ringsaker, blant andre svært sentrale eiendommer i både Brumunddal og Moelv.

– Prosjektene og eiendommene i Vi Invest vil bli driftet av Credo Gruppen, bekrefter Haakonsen.

Hvor mye Credo Gruppen betalte for aksjene i Vi Invest kan ikke Tom Haakonsen si.

– Avtalen er konfidensiell, så det kan jeg dessverre ikke kommentere, sier Haakonsen.

– Et sterkt team

Leif Atle Viken, tidligere administrerende direktør i Coca-Cola Norge, har satset på eiendom via Vi Invest AS siden 2012.

– Vi er et meget sterkt team, og har full fokus på de mange positive prosjektene vi jobber med, sier Viken, som gleder seg over å ha fått med seg Haakonsen-brødrene på laget.

– Jeg er overbevist om at vi, jeg, Tom og Truls Haakonsen og organisasjonen i Credo Gruppen kommer til å utvikle mye spennende framover, både i Ringsaker, Hamar og andre steder. Dessuten er det å samarbeide med flinke folk i hverdagen viktig for meg, sier Viken.