Se så dødt det er på CC Hamar

STILLE: Slik stå det ut mandag ettermiddag på CC Hamar. Koronaviruset har fått folk til å avstå fra å oppsøke butikker og kjøpsentere.

STILLE: Slik stå det ut mandag ettermiddag på CC Hamar. Koronaviruset har fått folk til å avstå fra å oppsøke butikker og kjøpsentere. Foto:

– Vi får prøve å holde hjulene i gang så lenge det går, sier butikkleder Heidi Stuvik hos Husfliden på CC Hamar.

DEL

Se på bildet, tatt mandag klokka 12. Vanligvis er det yrende liv inne på CC Hamar ved lunsjtider. Koronaviruset har fått folk til å holde seg hjemme framfor å handle.

Selger mer garn

– Det som skjer er uvirkelig. Dagene er utfordrende, sier butikkleder Heidi Stuvik hos Husfliden.

– Helse kommer jo først, men det er noe med det å holde hjulene i gang. Klarer vi å ha søkelys på begge deler, så kan dette gå bra.

Stuvik forteller at de ansatte forsøker å holde avstand til kundene i butikken, og at de oppfordrer kundene til å betale med kort framfor kontanter:

– Vi er jo tross alt i kontakt med mange i løpet av en dag. Jeg vet heller ikke om jeg er blant dem som går rundt og bærer på smitte. Også blir folk redde. Det er stort sett korona de snakker om.

– Og de som syr bunad sitter nå hjemme og jobber.

FORTSATT I GANG: Heidi Stuvik og Elin Rudi (i bakgrunnen) hos Husfliden forteller om økt garnsalg.

FORTSATT I GANG: Heidi Stuvik og Elin Rudi (i bakgrunnen) hos Husfliden forteller om økt garnsalg. Foto:

– Hva er det folk handler hos dere i disse koronatider, da?

– Det er viktig for den psykiske helsen å ha noe å pusle med, så derfor selger vi utrolig mye garn om dagen. Folk sitter hjemme og strikker mens de følger med på nyhetene.

Mindre hamstring

Det har vært langt fra stille på CC Mat. Butikksjef Ivar Kampenhøy forteller om rene folkevandringen til matbutikken på senteret, men mandag morgen begynte ting å vende tilbake til normalen.

– Vi startet med tikronersmarked med kanonomsetning til onsdag, så dro det seg til med koronaviruset og da eksploderte det helt. Et kjempetrøkk hele forrige uke, sier Kampenhøy.

– I dag er det litt stille og roligere. Jeg tror mange folk sitter med mange varer nå, og så følger de fleste folk nå rådene som helsemyndighetene gir.

– Slutt på hamstreperioden?

– Ja, jeg tror at folk endelig forstår at det er ikke vits. Det kommer nok varer til butikkene. Vi får masse varer hver eneste dag, så det er ikke noe fare i det hele tatt.

ROLIGERE: Butikksjef Ivar Kampenhøy hos CC Mat hadde en uvanlig hektisk uke. Nå har trafikken roet seg og vender tilbake til normalen.

ROLIGERE: Butikksjef Ivar Kampenhøy hos CC Mat hadde en uvanlig hektisk uke. Nå har trafikken roet seg og vender tilbake til normalen. Foto:

– Ingenting som det er vanskelig å få fylt på i hyllene?

– Grossistene er veldig flinke. Foreløpig har vi tilgang på alt, unntatt tørrgjær.

Dette er CC-tiltakene

Med unntak av matbutikken har butikkene på CC Hamar redusert åpningstidene sine med tre timer på kveldstid.

Frisører, hudpleie og treningssenter er stengt.

Brilleland har stengt, mens Synsam har åpen butikk. De har ikke optikertjenester i tiden framover.

Altiusklinikken har stengt.

Man har innført økt renhold på alle berøringsflater, montert plakater med informasjon om smittevern.

Senteret oppfordrer på sine nettsider at det er minimum en meters avstand mellom kunde og butikkansatt.

– Vi har satt inn ekstra ressurser i fellesarealene for å hindre ansamlinger, køer og tette grupperinger. Arrangement og kampanjer som oppfordrer til ansamlinger av mennesker er avlyst, heter det på senterets nettsider.

Maxi Storsenter-eier Steen & Strøm har valgt at senteret har normale åpningstider, men flere butikker har likevel valgt å innskrenke sine åpningstider.


Artikkeltags