Fra eiendomsmegling til egen nisjebutikk i sentrum

– Jeg hadde behov for å finne på noe annet, sier Hanne Hønningstad. Den tidligere eiendomsmegleren har sammen med venninnen åpnet en helt spesiell butikk i Hamar sentrum.

DEL

Bla i motivene over for å se mer av butikken.

– En fantastisk dag! Det sto folk utenfor butikken lenge før vi åpnet dørene. Minutter etter at vi var i gang var det fullt hus! sier en lykkelig Hanne Hønningstad om åpningen av nisjebutikken Fint i Torggata i Hamar sentrum torsdag.

Uten kjede

I hjørnelokalene til den tidligere butikken Design B, vis-à-vis Triangelgården, har Hamar fått en butikk som skiller seg ut, på mange vis.

Fint er Hanne Hønningstads drømmeprosjekt. En spesialbutikk som selger klær, sko, smykker og smågaver, helt uten en kjede i ryggen.

– Det skal være noe for de fleste, og man skal finne ting her som man ikke får tak i andre steder. Målgruppen er damer i alle aldere. Vi har hatt kunder under 18 år og over 80. Morsomt. Det virker som om konseptet fenger mange, sier Hanne.

Hamar Dagblad treffer en del blyge mennesker i butikken som ikke vil i avisen, men butikken får mye skryt.

– Tilbakemeldingene har vært at folk ønsker flere nisjebutikker, og at de har savnet en butikk som Fint, sier Hanne.

Makker Kjersti Skjelseth forteller også om mye glade fjes:

– Det har vært en fantastisk start, men jeg har også vært veldig sliten. For vi har holdt på til langt på natt for å bli ferdige til åpningen, sier Kjersti.

Hun har vært butikkleder for butikker i Bærum og Asker, har en nordnorsk dialekt men kommer opprinnelig fra Hamar og Furnes.

Nå har hun vendt hjem for å satse på butikken i Torggata sammen med Hanne.

I lokalene er også Hannes datter, Gine. Hun blir også å se i butikken ofte.

– Hvordan er det å jobbe med mamma?

– Jeg tror det skal bli koselig, sier hun og smiler.

– Det har vært spennende å følge med på hvordan butikken har utviklet seg. Den har blitt veldig fin. Jeg er veldig stolt av Kjersti og mamma som har fått dette til å fungere, sier Gine.

Fant drømmelokalene

Hanne har tatt litt av et sprang.

– Jeg er utdannet økonom og eiendomsmegler, og har jobbet med eiendom i alle år, i alt fra store firmaer som DnB Eiendom og EiendomsMegler 1 til småfirmaer og mitt eget oppgjørsfirma. Men jeg har alltid hatt interesse for klær og har båret på en drøm om å drive en egen butikk.

– Å bytte ut en fast jobb med butikkdrift føltes risikabelt. Men så ble jeg kjent med Kjersti, som har drevet butikk i mange år. Da ble det litt lettere å ta beslutningen.

Det var lokalene i krysset Torggata og Seminargata som gjorde at hun våget å ta det virkelig store steget:

– Plutselig var byens beste lokaler ledige. Jeg er kjempefornøyd med at vi sikret oss disse lokalene, som vi har pusset opp og gjort til «vårt eget». Nå er jeg optimist og tror at det vil gå bra. Det er mye bra som skjer ved Triangelgården, det er parkering rett utenfor butikken og det går en masse folk forbi på gaten, sier Hanne og fortsetter:

– Jeg tror på sentrum og brenner for at det skal være liv og røre i byen.

– Det er bare fint om jeg kan være med og bidra litt.

Artikkeltags