Fant drømmekebaben i Østerrike

KEBABSATSING: Muammer Atas og Aydin Akinci satser på tyrkisk mat og kebab på Østre Torg. I februar åpner de Istanbul Restaurant.

KEBABSATSING: Muammer Atas og Aydin Akinci satser på tyrkisk mat og kebab på Østre Torg. I februar åpner de Istanbul Restaurant. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Muammer Atas vil åpne tyrkisk restaurant på Østre Torg. Men den perfekte kebaben fant han i Østerrike.

DEL

Den tidligere Ikke Bare Bar-innehaveren Muammer Atas vender tilbake til Hamar sentrum etter å ha drevet Breidablikk Restaurant i Ottestad.

Savnet sentrum

I de tidligere lokalene til Volum og Paparazzia er et nytt spisested i Hamar i ferd med å bli klart.

– Jeg savnet Hamar sentrum. Gjennom Ikke Bare Bar i Kvartal 48 så ble jeg kjent med mange mennesker: håndverkere, kontoransatte og mange andre. Flere har sagt at de ønsket meg tilbake til byen. Derfor satser jeg på dette spisestedet, selv om jeg var usikker på om jeg skulle satse videre på restaurantbransjen, sier Atas.

Restauranten i Ottestad, som han drev sammen med Ibrahim Kaplan, er solgt til italienere, som nå driver stedet videre med italienske retter på menyen.

Selv vil Atas satse på å lage en ekte tyrkisk restaurant denne gangen.

– Det finnes ikke en ekte tyrkisk restaurant i Hamar. Her skal man få hjemmelaget tyrkisk mat, som pide, lammekoteletter og kebaber, til fornuftige priser.

Kebabrettene blir flaggskipet til den nye restauranten, som får det passende navnet Istanbul Restaurant.

Kommer til Hamar

Atas satser alt på å ta et solid jafs av kebabmarkedet i byen når han åpner i starten av februar.

– Vi har lett overalt etter den perfekte kebaben. Det endte med at vi dro på studietur til Østerrike, forteller Atas.

– Til Østerrike?

– Østerrike er en stormakt når det gjelder kebab. Der kan man virkelig kebab, og det er kebabsjapper på hvert gatehjørne. Vi endte opp i Graz, hvor vi kom i kontakt med den tyrker som har jobbet med kebab i over 20 år, forteller Aydin Akinci.

Han blir Atas' medhjelper, og var med på kebabstudieturen.

– I restauranten laget de kebab med marinert svinenakke. Det var vanvittig nydelig. Den skal vi ta til Hamar, sier Atas.

I tillegg skal det være kebab laget av kylling på menyen.

Og, mannen bak kebabopplevelsen i Østerrike kommer til Hamar.

– Vi fikk lokket han til å jobbe på kjøkkenet vårt i en måned, slik at vi lærer oss hvordan han tilbereder kebaben på sin måte, sier Atas entusiastisk.

I mellomtiden har Atas bare tiden og veien fram til åpning. Det haster å klargjøre restauranten på Østre Torg. Leiekontrakten ble signert torsdag. Nå skal det installeres kullgrill og gassovner.

– Vi kjører på, og håper på å åpne så fort som mulig.

Artikkeltags