Audun ga Festiviteten-bakgården Hollywood-preg

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar-kunstner Audun Røberg Jr. har sørget for at høydepunkter fra Hollywood-historien nå preger bakgården til Festiviteten.

DEL

Sveip over bildene for å se mer av bakgården.

– Målet er at bakgården på Festiviteten skal bli mer tatt i bruk, sier daglig leder i Festiviteten Bar & Scene, Gina Fjeld.

Kjente fjes

Lørdag testet de den nye bakgården under ettårsmarkeringen for utestedet. Da rullet man ut en bar på hjul og fylte korridoren og bakgården med festglade mennesker.

De ble møtt av en overraskelse: Hele bakgården var pyntet og pusset opp.

Og det som kanskje imponerte gjestene mest var veggdekorasjonene til den lokale illustratøren, tegneren og kunstneren Audun Røberg Jr.

For om man studerer vegger og tak så kan man få med seg en masse høydepunkter og ikoniske karakterer og skuespillere fra Hollywood-historien.

«James Bond», «Star Wars», «E.T.», «Singing in the rain», «Indiana Jones», «Bridget Jones», «Batman», «Pulp Fiction» «Gudfaren» ... Her er det mye å studere for dem som er filminteresserte.

På en annen vegg er det New Yorks skyline, som gjestene gir en urban følelse.

For noen måneder tilbake satt Audun i baren som gjest og fikk plutselig en utfordring: Å stå for dekor av en anonym og ubenyttet bakgård som tilhører utestedet.

– Ideen var å lage noe som hadde med den gamle Festiviteten-kinoen å gjøre. Jeg så for meg et tema med gamle filmstjerner, sier Fjeld.

Robert fikk oppdraget i mai.

– Jeg måtte seile litt i sommer, men totalt har jeg vel brukt to og en halv måned på hele prosjektet, anslår Røberg.

Fargepaletten han fikk å jobbe med står i stil med øvrige Festiviteten, som huset kinoen fra 1918.

– Jeg var i starten ikke helt overbevist over fargebegrensningen, men det ble jo kjempebra. Man føler virkelig at bakgården hører sammen med resten av huset, sier Røberg.

Fjeld er enig:

– Det er så herlig når man har en idé også blir resultatet enda bedre enn det man hadde sett for seg.

– Jeg gikk rundt her og fikk litt gåsehud, og bare gledet meg til å vise det fram for gjestene våre, sier Fjeld, som har hentet fram litt «gammel moro fra kjelleren» for å gi bakgården enda mer preg av gammel kino.

Filmruller og grønne planter er på kreativt vis blitt forvandlet til spennende dekor inne i selve bakgården.

Liker å sitte ute

Jubileumsmarkeringen forrige lørdag ble ekstra kaotisk fordi utestedet tok på seg jobben med å være nachspiel for 80-tallsfesten for Vikingskipet. Køene strakte seg rundt kvartalet. Folk som ville ut for å ta seg en røyk havnet i bakgården.

– Vi hadde nesten 600 betalende innom i løpet av lørdagen, og da var det så trangt at de nesten ikke fikk sett hva vi hadde gjort med bakgården, sier Gina, som håper at en roligere helg vil gjøre at folk får studert den nyoppussede bakgården bedre.

– Nordmenn er veldig glade i å sitte ute. Her har vi skjenkebevilling og trillebar, og terrassevarmere slik at man kan oppholde seg her også på kjølige dager, sier Fjeld.

– Det har blitt mye bedre enn jeg trodde. Og jeg blir veldig glad hvis jeg oppdager at folk står og tar en selfie med en gammel helt som de finner på veggene våre.


Artikkeltags