Mary satser på amerikanske cupcakes i Hamar

Mary Jørstad etablerer i juni Americakes Bakery i Hamar sentrum.

DEL

– Jeg gleder meg til å åpne opp i Hamar. Det virker å være en by der man har mange matrelaterte etableringer for tiden. En skikkelig «foodie town», sier amerikanske Mary Jørstad.

Hun har fått tak i noen lokaler rett ved der Lille Lone tidligere hadde sin butikk i Bekkegata. Målet er å åpne i juni.

– Det kommer til å bli skikkelig trivelige lokaler. Med kort vei til parken. Jeg håper mange vil ta turen innom når jeg er i gang i sommer, og kommer til å holde fast åpent et par dager i uka.

Hun flyttet for seks år siden til Norge og til Elverum.

Med bachelor i hotell- og restaurantdrift på CV-en var det en jobb innenfor reiselivet hun var på jakt etter.

– Men, jeg har alltid vært glad i å bake og savnet etter hvert smaken av amerikansk bakverk. Derfor etablerte jeg Americakes Bakery i Elverum.

Men, nå satser hun på kunstferdige cupcakes og kaker med ekte smørkrem i Hamar. Alt bakt etter tradisjonelle amerikanske oppskrifter.

– Markedet for mat er i vekst i Hamar. Jeg har derfor skikkelig troen på en etablering her.

– Hva kan hamarsingene kjøpe hos deg?

– Cupcakes, cookies og andre amerikanske bakervarer. Også kommer jeg til å satse på å bake kaker til dåp, konfirmasjon, bryllup og jubileer på bestilling.

Privat er hun gift med elverumsingen Eskild Jørstad, som hun traff da han var med Forsvaret i USA.

31-åringen er opprinnelig fra stedet Pinehurst i North-Carolina.

– Jeg hadde besøkt Norge noen ganger på sommeren, men da jeg tok spranget og flyttet til Norge, gikk jeg for første gang av flyet i desember måned. Jeg kommer fra et skikkelig varmt sted, og det var så kaldt. Da tenkte jeg: «Hva er det jeg har gjort?» humrer Mary.

Hun har funnet seg til rette, og nå skal Hamar bli bedre kjent med henne og bakervarene hennes.

SMØRKREM: Kakene bakes etter tradisjonell amerikansk oppskrift.

SMØRKREM: Kakene bakes etter tradisjonell amerikansk oppskrift. Foto:

Artikkeltags