Nå er Hege i gang med sitt eget parfymeri

IGANG: Hege Wangberg (til høyre) er i gang med Heges Parfymeri. Svigerdatter Hanne Murbræck skal hjelpe til i butikken.

IGANG: Hege Wangberg (til høyre) er i gang med Heges Parfymeri. Svigerdatter Hanne Murbræck skal hjelpe til i butikken. Foto:

I 25 år jobbet Hege Wangberg på parfymeriet på Maxi før arbeidsgiveren gikk konkurs. Torsdag realiserte hun drømmen og åpnet egen butikk på CC Hamar.

DEL

– Det føles som om jeg har hatt en forløsning. Jeg har rett og slett født et parfymeri i dag. Det har vært som et svangerskap, hvor jeg har båret på denne butikken i ni måneder. For dette begynte jeg å planlegge i vinter, forteller innehaver av nye Heges Parfymeri. Hege Wangberg.

Fin start

Det vanket blomster, klemmer og lykkønskninger til 49-åringen og hennes medhjelpere på første åpningsdag:

– Første dag og en fantastisk respons! Og det som har vært ekstra koselig er å se alle de gamle kundene som har kommet tilbake. Jeg var redd for at kundene hadde glemt meg, men jeg ble rørt da jeg så mange kjente fjes i butikken som sa at de har ventet i hele sommer på at jeg skulle åpne.

– Nå er jeg her, og nå skal jeg bli her.

Wangberg jobbet på Maxi storsenter i 25 år. Men arbeidsgiver Phoenix Parfymeri gikk konkurs.

Hun fikk aldri følelsen av lediggang etter konkursen. Wangberg kom raskt i jobb. Parallelt med at Wangberg planla å åpne et parfymeri har hun jobbet på Taigaen.

– Jeg fikk prøve meg på å selge hagemøbler en periode. Det var utrolig hyggelig og morsomt å gjøre noe helt annet i fem måneder.

– Skrekkblandet fryd

Nå er hun i gang under eget navn, Heges Parfymeri. CC-butikken inngår for øvrig som selvstendig parfymeri i kjeden Skin Tonic. 

– Alt det administrative er nytt for meg, for jeg har aldri drevet et parfymeri før. Men jeg har heldigvis utrolig mange hjelpere.

– Du tar en risiko? Hvordan føles det?

– Det er tøff konkurranse i markedet, med mange butikker og mange sitter og «pønsjer inn» en deodorant på nettet. Viktigst for meg er: Service, service og service. Det skal være en opplevelse å handle her. Vi skal gi all den hjelpen som folk ønsker seg, og så skal vi ha en del eventer i lokalene våre, sier Wangberg og legger til:

– Jeg går i gang med dette prosjektet med skrekkblandet fryd, men så tenker jeg at man lever bare en gang. Man må tørre å satse.

– Det får gå som det går.

Artikkeltags