Slik blir Hamars nye mathall

BYTTER UT: Christian «Bobby» Vold og Vold Eiendommer har sagt opp leieavtalene med leietakerne i Torggata 13 for å lage mathall.

BYTTER UT: Christian «Bobby» Vold og Vold Eiendommer har sagt opp leieavtalene med leietakerne i Torggata 13 for å lage mathall. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Seks til åtte street kitchen i rustikke bakgårdsomgivelser. Landhandel, slakter og delikatesser ut mot Torggata. Christian «Bobby» Volds drøm, Hamar Matmarked, skal realiseres.

DEL

«Streetfood» sammen med mat og drikke fra lokalprodusenter og kortreiste landbruksvarer, under ett og samme tak.

Hamar får sin første mathall, inspirert av mathallene i Oslo. Navnet blir Hamar Matmarked.

Rustikk miljø

Det var under en presentasjon på et møte i Bylab at Christian «Bobby» Vold røpte sine planer på vegne av familieselskapet Vold Eiendommer AS.

Da overrasket alle de oppmøtte med å presentere mathallnyheten som ble møtt med trampeklapp og stående applaus.

– Byen må urbaniseres og man må finne de tilbudene man finner i de store byene i Hamar. Vi gjør dette fordi byen trenger det og fordi byens befolkning har etterspurt et slikt tilbud, sier Vold til Hamar-dagblad.no.

Den nye mathallen er allerede under prosjektering og blir på mellom 500 og 700 kvadratmeter. Den vil ligge i samme kvartal som fiskehandler Knutstad & Holen.

– I ytterkant får man Knutstad & Holen. I mathallen blir det landhandel med grønnsaker og økologiske matvarer, delikatesser, ostedisk og slakterforretning. De vil være trukket ut mot gatebildet. Inne i bakgården blir det sitteplasser og vil lage mellom 6–8 street kitchen i et rustikk miljø. Gatekjøkkenavdelingen vil være forbundet med en korridor fra hjørnet på Torggata.

– Hva slags mat?

– Det er snakk om karibisk, peruansk og japansk mat. Vi er i samtaler med flere interesserte, og hvilke som flytter inn er ikke helt klart.

– Det blir uansett nye aktører i Hamar og mye eksotisk, lover Vold.

Byggingen av Hamar Matmarked skal starte allerede etter nyttår. Målet er at hallen er klar til sensommeren neste år.

Åpent alle dager

Tanken er at Hamar Matmarked skal være åpent alle dager i uka.

– I bakgården, street food-delen, håper vi å kunne ha åpent mellom 11 og 23. Mens landhandelen og slaktebutikken trolig vil være åpent mellom 09 og 17, som Knutstad & Holen.

BAKGÅRDEN: Her ser Christian «Bobby» Vold for seg street kitchen.

BAKGÅRDEN: Her ser Christian «Bobby» Vold for seg street kitchen. Foto:

Tatoveringsbedriften er lagt ned. Hamar Grafiske Senter, HeadZUP-frisøren og Oh Happy Day har fått beskjed om at de må flytte ut.

– Jeg måtte dessverre si dem opp. De har vært gode leietakere alle sammen. Kanskje litt drastisk å gjøre i Hamar sentrum i dag, men jeg følte at dette var en såpass god idé at jeg ville kjøre på.

– Det etablereres jo mye spisesteder i Hamar. Er det marked for dette?

– Jeg regner med at det blir godt mottatt. Det er jeg som tar risikoen, så får vi se hvordan dette prosjektet går.

– Landhandelen er jo mer butikk og rettet mot dagtidsmarkedet. Mens på restaurantbiten er kanskje kveldsmarkedet i ferd med å bli mettet. Men jeg føler at dette er noe helt annet.

– Jeg tror vi skaper noe helt nytt og vi møter en kundegruppe som har ventet på noe som dette lenge.Artikkeltags