Nå blir det pop-up-butikk med kortreist mat

Artikkelen er over 1 år gammel

«Smak av Innlandet» åpner pop-up-butikk i de tidligere Vic-lokalene ved Østre Torg.

DEL

Åpningen skjer torsdag, og her vil man finne masse kortreiste matprodukter fra produsenter fra hele Innlandet.

– Rik matkultur

– Helt topp å få vist seg fram til lokalbefolkningen og turistene denne sommeren! sier Hans Frogner, som er innom med en ladning sjokolade og iskrem, produsert på gården hans, Kvarstad gård.

Det samme sier Marthe Røhr-Godø fra Norsk Quiona, innom med store sekker med Gaupen-produsert Quinoa.

– Vi har vært med på et nasjonalt prosjekt som ser på hvordan man kan skape aktivitet i byer ved å ta i bruk lokaler midlertidig. Hamarsinger er gode ambassadører for egen by og sin egen region, og ved å ta inn Smak av Innlandet så håper vi at man får enda en grunn til å selge regionen vår med entusiasme, sier næringssjef Svein Frydenlund fra Hamar kommune, som hyller de lokale matprodusentene.

– Vi har en rik matkultur, og produsentene er flinke og entusiastiske, sier Frydenlund.

«Smak av Innlandet»-styreleder Anette Løvlien Vold, er spent på mottakelsen av pop-up-butikken, som vil disponere 70 kvadratmeter; godt synlig fra gågata og Østre Torg:

– «Smak av Innlandet» er en salgs- og distribusjonskjede som primært jobber opp mot hotell- og restaurantmarkedet, men nå vil vi prøve en butikk for å gjøre oss mer synlige og gjøre lokalbefolkning og turister klar over hva som finnes av kortreiste produkter der ute. Vi mener dette er et genialt grep, sier Vold.

Tester mer

Hun får støtte av byutvikler Guro Vestvik, som er innom på inspeksjon sammen med bylabkoordinator Helge Vegard Prestrud:

– I prosjektet «Levende lokaler» har Hamar sammen med 22 andre kommuner i Norge sett på hva man kan skape av ny aktivitet i bysentra som rammes av omstrukturering og endring. Det å ta i bruk tommelokaler som utstillingsvinduer er et av grepene man mener har god effekt, sier Vestvik.

– Og dette er jo en litt annen aktivitet en tradisjonell handel, selv om man skal kunne kjøpe varer her som i andre butikker.

– Honnør til gårdeieren som har vært positive og gitt oss og «Smak av Innlandet» denne muligheten.

Butikken på Østre Torg skal være åpent tirsdag til søndag hele sommer.

– Blir det en suksess, så vil vi teste ut andre konsepter i andre lokaler, lover byutvikler Vestvik.

Artikkeltags