De smiler fornøyd, der de står foran det staselige bygget fra 1900. Men det er ikke bare smil og glede som har preget de siste åtte månedene til Bente og Stig. Huset de overtok i vinter var beboelig, men paret hadde konkrete planer om å renovere hele bygget med et boareal på 450 kvadratmeter over tre etasjer.

Utvendig er det bygd nytt inngangsparti og overflatene har fått en oppgradering. Den desidert største jobben har foregått i første etasje som måler 190 kvadratmeter.

Kjøkken, tre stuer og toalett er totalrenovert. Bente Solbakk og Stig Nyhagen har gjort det meste av jobben selv. De forteller om lange økter etter endt arbeidsdag. Til daglig jobber Solbakk som rådgiver ved HR-avdelingen til Sykehuset Innlandet i Brumunddal. Nyhagen jobber som innkjøps- og eiendomssjef ved Sparebank 1 Østlandet i Hamar.

Fra drømmetyding til utleie

– Vi har drevet på hver eneste dag siden 1. mars. Det har til tider vært veldig slitsomt, og vi har tvunget oss selv til å ta pauser, forteller Bente og Stig.

– Hvor mange timer har dere lagt ned i renovering?

– Mange, mange. Vi har gjort det aller meste selv. Bortsett fra nye rør og nytt elektrisk anlegg. Men vi har gått løs med friskt mot etter at vi har kommet hjem fra jobb. Hver dag har vi hatt minst tre timer med oppussing. Inkludert helger er det trolig snakk om totalt 40 timer i uka. Totalt siden mars er det helt sikkert 1.000 timer, forteller de nye eierne av eiendommen i Stabburvegen 8.

Bygget har i mange år gått under navnet «Drømmehuset». Det henger sammen med at tidligere eier, Via Somnii, arrangerte en rekke kurs i drømmetyding. Det har ikke Bente Solbakk og Stig Nyhagen tenkt å gjøre.

Først og fremst ei attåtnæring

– Fra 1. november startet vi utleie av lokaler til små og mellomstore arrangementer, som konfirmasjon, dåp og minnesamvær. Lokalene kan også leies i forbindelse med kurs- og konferanser, forteller de.

Stabburstunet, som er det nye navnet på bygget, inneholder tre stuer med en samlet kapasitet på rundt 60 personer. Det nyrenoverte kjøkkenet kan benyttes for anretning av egen medbrakt mat, eller mat levert av cateringselskap.

Solbakk og Nyhagen har etablert egen hjemmeside både på nett og på Facebook.

– Hva kan dere si om interessen?

– Vi har noen henvendelser allerede, og vi håper flere vil oppdage oss etter hvert. Mange sier også at det er et behov for selskapslokaler her i området.

Men verken Solbakk eller Nyhagen har noen planer om å si opp jobbene sine.

– Dette er først og fremst ei attåtnæring, forteller de.

Omfattende vannlekkasje

Bente og Stig kjøpte eiendommen ved Olrudbakken for 6,5 millioner kroner. Første etasje er renovert for mellom 800.000 og 900.000 kroner. Etter planen skulle renoveringsjobben vært fullført innen juli i år. De holdt tidsskjema og så for seg noen behagelige og rolige sommeruker. Men da de endelig skulle lene seg tilbake og nyte synet av en totalrenovert etasje, begynte vannet å renne gjennom nye takplater.

– Vi opplevde vannlekkasjen som et skikkelig sjokk. Det ble en forsikringssak og mye ekstra jobb. Men vi orket ikke å gjøre alt selv, så vi leide inn en snekker, forteller eierne av Stabburstunet.

Men Bente og Stig har på ingen måte latt seg skremme av langvarig og omfattende renovering.

– Akkurat nå er vi passe fornøyd med tanke på mer oppussing. Det skal bli godt å slappe av litt og gjøre noe annet. Men til våren begynner vi å pusse opp andre etasje. Det er der vi bor selv. I jobben inngår blant annet renovering av to bad, forteller Bente og Stig.

På sikt har de også planer om å tilby overnatting i form av Airbnb i husets tredje etasje.

Det hører med til historien at Solbakk og Nyhagen solgte et nesten helt nytt hus i vakre omgivelser på Jessnes til fordel for det 120 år gamle huset ved Kårtop-feltet. Om hvorfor det skjedde kan du lese mer om her:

Byttet ut nytt bolighus med oppussingsprosjekt fra 1900: – Det var et vanskelig valg