Gå til sidens hovedinnhold

Silje (50) tar over som kinosjef: – Dette er drømmejobben

Silje Utkilen danket ut 38 søkere og blir ny kinosjef når Espen Jørgen pensjonerer seg. Dermed har hun igjen fått det hun betegner som drømmejobben.

50-åringen kommer fra stillingen som markeds- og informasjonsleder i MjøsAnker, en jobb hun har hatt siden 2014, og har hovedfag i massekommunikasjon og kulturformidling fra universitet i Bergen. For 15 år siden var hun kinosjef i Tromsø, men etter tre år i den stillingen var det kjærligheten som lokket henne sørover. Hun jobbet både i Canal+ og ved Teater Ibsen i Skien før hun havnet i MjøsAnker på Hamar. Nå er hun tilbake på det hun anser å være riktig hylle med tanke på utdannelse og bakgrunn.

– Det er kulturformidling som er greia mi og jobben som kinosjef er drømmejobben. Slike jobber finnes nesten ikke og det skjønner jeg godt. Det er ingen som vil slutte når de har fått denne jobben, sier Utkilen som opprinnelig er finnmarking, men familien flyttet til Bergen da hun var ti år.

– Kommer til dekket bord

Hun begynner i jobben 1. mars og da blir det en måneds overlapp med nåværende kinosjef Espen Jørgensen og Utkilen ser ikke for seg at det kommer til å bli så store forandringer.

– Espen har gjort en fantastisk jobb og her kommer jeg til dekket bord, sier hun.

Noe hun ser for seg å fokusere på, noen som Jørgensen er enig i at bør prioriteres, er det å i enda større grad gjøre kinoen til et sted hvor folk, og da spesielt yngre, kan møtes.

– Det å løfte fram kinoen som et sosialt møtested blir viktig. Og det å nå fram til kjernemålgruppen, altså de mellom 15 og 25 år, blir viktig. Hvordan skal vi få disse til å velge oss i konkurranse med alt annet av aktiviteter? spør Utkilen.

Lagunen kino i Bergen fikk tidligere i år alminnelig skjenkebevilling og dette er noe Utkilen etter hvert skal sjekke om er mulig også på Hamar.

Enstemmig tilsetningsråd

Da det ble klart at Jørgensen pensjonerer seg i begynnelsen av neste år var det mange som fattet interesse for stillingen. 39 søknader kom inn og av disse var det åtte som kom igjennom nåløyet og ble kalt inn til intervjuer.

– Det har vært en grundig prosess som har pågått i tre måneder og til slutt sto vi igjen med tre i finalerunden. Vi opplevde at Silje kom inn med en tydelig energi og motivasjon i tillegg til at hun oppfyller kompetansekravene våre. Det var et enstemmig tilsetningsråd som gikk for Silje og vi er helt sikre på at dette er riktig valg, sier styreleder Hanne Sundby.