I midten av desember åpner Siri Anne Ystad-Deglum fra Furnes og Linn Staal Knudsen fra Hamar nettbutikken stitsj.no. Planen er at en fysisk butikk i Hamar sentrum skal være på plass på nyåret.

– Både i nettbutikken og fysisk skal vi selge utstyr til sying og strikking, og diverse annet håndarbeid. I tillegg vil vi holde kurs hos oss, både vi og andre flinke folk, forteller Ystad-Deglum og Knudsen entusiastiske.

De bestemte seg for å åpne butikken fordi de savnet en slik butikk selv i Hamar.

– Det er ingen butikk i Hamar som selger godt stoff til klær. Vi vil også ha fokus på bærekraft og skape syglede. Det er ikke så vanskelig å lage egne klær, og man tar bedre vare på det hvis vi har laget det selv, forteller de to.

Ble kjent i sommer

Det er egentlig litt tilfeldig at de to skal starte butikk sammen. De to ble ikke kjent med hverandre før i sommer, gjennom en felles venninne.

– Denne venninnen tullet med at hun og Siri skulle starte opp en sy- og strikkebutikk. Jeg kastet meg på med en gang, og tenkte «Dette vil jeg være med på». Jeg har lenge hatt lyst til å åpne en egen butikk, men aldri funnet et konsept jeg har likt, før nå, forteller Knudsen, som jobber som butikksjef ved en Kiwi-butikk.

Ystad-Deglum jobbet som laboratorieingeniør i 12 år, før hun «møtte den berømte veggen» som hun selv kaller det.

– Nå må jeg gjøre noe som gir meg energi, og som motiverer meg, og jeg tror jeg må kunne være litt kreativ. Jeg har hatt lyst til å åpne en slik butikk en stund nå, så nå måtte jeg hoppe i det, smiler hun.

Hun kommer til å jobbe fast i butikken. Den vil være åpen mandag-lørdag.

Lanserer også nettbutikk

Nettbutikken skal hete stitsj.no, og levere samme sortiment som i butikken. Den skal også være et ekstra sikkerhetsnett.

– Vi er vel sikre på at det finnes et marked for en slik butikk i Hamar, men det er jo alltid umulig å forutse. I tillegg skal vi føre en del leverandører som per i dag ikke er tilgjengelige i Norge, og derfor vil vi ha muligheten til å nå ut til kunder over hele landet, forteller Knudsen.

Akkurat hvor den fysiske butikken blir lokalisert vil de ikke avsløre enda.

– Vi er i kontraktsforhandlinger, så vi satser på å komme oss på plass raskt i starten av det nye året, forteller de to.