«Krona på verket» heter årets utgave av den tradisjonelle julekabareten med Damenes Aften og det blir en litt vemodig kveld for de involverte. I over 20 år har Knut Faldbakken vært et fast innslag i Damenes Aften, men årets kabaret blir den siste for hans del.

– Det er litt vemodig at Knut er med oss for siste gang, etter en liten kunstpause i fjor. Vi gleder oss til å stå på scene sammen med en av Norges sprekeste 80- åringer, og vi i Damenes Aften føler oss beæret over at vi i så mange år hatt så fint samarbeid med en av Norges mest kjente forfattere, sier leder i Damenes Aften, Linn Therese Kohmann.


Simensen tilbake

Men det er ikke bare folk som slutter, det er også noen som kommer tilbake i manesjen.

– Etter flere års pause er vi veldig glade for å kunne fortelle at Liv Simensen og «Kjerringa hass Ansgar» er tilbake i år. Dette har nok både vi og publikum ønsket oss lenge, og endelig var muligheten her. Liv har vært med oss i mange år tidligere, og det blir morsomt å få gjøre kabaret med henne på nytt, sier Kohmann.


Nytt format?

Videre kan Kohmann fortelle at denne rekka med julekabareter nå er kommet til veis ende for Damenes Aften.

– Det er rart å tenke på at vi i over 20 år har holdt det gående på steder som Svare & Berg, Stallgården, Hydranten, Sagbladfabrikken og de siste årene på Hamar Teater, og vi er så takknemlig for alle trofaste publikummere som har fulgt oss gjennom alle disse årene og for alle nye som stadig kommer til. Julekabaret i denne formen setter vi et verdig punktum for nå, men du skal ikke se bort fra at Damenes Aften klekker ut nye førjulsideer neste år, avslutter Kohmann.

I fjor kjørte Damenes Aften ti julekonserter med begrenset publikum, men i år håper de på full sal og god, gammeldags julekabaretstemning. I år spilles det i alt fem forestillinger mellom 30. november og 4. desember. På scena har koret med seg blåserne Kjell Arne Engen, Tom Larson og Terje Kola. I bandet ellers sitter Ole Petter Hallan på trommer, Arild Dragset på piano, Øystein Utby på bass og Ragnar Utby på gitar. Damenes Aften ledes som vanlig av Erland Dalen.