Frisyren til Oddgeir Olsen fra Hamar vekker oppsikt og, hos mange, glede. For han har valgt å lage en svært markant frisyre med sterke gul-blå farger.

Grunnen er vel ganske åpenbar.

– Jeg vil vise at jeg støtter laget mitt, Storhamar ishockey, sier Olsen.

Han går igjennom en omfattende klipp-og-fargeprosess hvert halvår for å skape den oppsiktsvekkende frisyren.

Historien starter i 2018.

– Da var Storhamar i finalen mot Lillehammer. Jeg erklærte foran alle tilskuerne at dersom Storhamar vant bøtta det året, så skulle jeg farge håret mitt gult og blått. Storhamar vant kampen 4–2 og til fikk slutt bøtta, erindrer Oddgeir.

– Man holder det man lover foran 7.000 tilskuere. Man trekker seg ikke da. Men jeg har vel bestandig vært litt stor i kjeften.

Han har så lenge han kan huske tilbake vært interessert i lokalsport:

– Jeg har sesongkort på både på ishockey og håndballen i byen. Og ishockeylaget har jeg fulgt tett siden 1981, opplyser Olsen.

Koronaviruset har stoppet sluttspillet. En beslutning som kan være dramatisk for Storhamar Ishockey, i og med at millioninntekter faller bort.

Foran Oddgeir på kafeen ligger Hamar Arbeiderblad slått opp med en illevarslende overskrift om at favorittklubben kan gå konkurs.

– Det er synd, både for spillere, trenere, støtteapparat og frivillige. Jeg er redd for hva det vil si for miljøet at man nå ikke spiller kamper og at det er en situasjon med mindre kommunikasjon mellom klubben og publikum.

– Da er det meget viktig å vise sin støtte til klubben.

– Hva mener du at man bør gjøre nå?

– Da det ble som det ble så får man ikke gjort mye. Det virker som om hele Hamar stenger, både idretten og alt annet.

– Vi må tilbake til det normale så fort som mulig.