– Vi kommer nok innom korona. Også skal folk endelig få oppleve at han Trond Giske legger seg flat. Ordentlig flat, sier Paul Håvard Østby, kjent fra Urbane Totninger.

Med på showet, som vises på to julebord i Hamar Sagbladfabrikk og som to åpne forestillinger i Hamar kulturhus, er også Urbane Totninger-kollega og musiker Torbjørn Dyrud, skuespiller Jan Martin Johnsen og komiker Jonas Rønning.

Spent på respons

Paul Håvard Østby og daglig leder i Seriøst Firma og Urbane Totninger, Thomas Nyland, er på befaring inne på Hamar Sagbladfabrikk i forkant av de to julebordene lørdag 21. og torsdag 26. november.

De liker de rustikke og åpne lokalene.

– Vi hadde 850 inne her under Susanne Sundfør. På grunn av korona er kapasiteten satt til 120, opplyserer julebordarranør, Eventlagets Espen Solheim Røhne.

Og selv om mange bedrifter kvier seg for å tenke julebordbooking i år på grunn av uforutsigbare regler rundt det å samles, tar de sjansen og frir til mindre firmaer og grupper.

– Vi legger ikke julen død selv om det er koronatider. Det må være lov å tøyse litt, sier Eventlaget-makker Espen Bjørkheim, og fortsetter:

– Det blir et godt, gammeldags julebord, selv om vi må avstå fra dans i etterkant. Men disse gutta lager show med humor og god musikk, som er midt i blinken.

Oliver Weber skal komponere en juletallerken til julebordgjestene.

Skalerer ned

Artistene er forberedt på noen glisne lokaler når de skal sette opp 40 show Østlandet, under tittelen «Tøyser jula inn 2020».

– Da vi reiste ut med en nesten tilsvarende gjeng for to år siden spilte vi for 16.000 publikummere. Denne gangen er kapasiteten satt til 4.000, sier Østby.

– Men det må være trygt. Smittevern skal så i sentrum, lover Nyland.

– Men en-meters-regelen, gjelder den fra skulder til skulder eller nese til skulder? Det har jo mye å si for hvor mye billetter vi kan selge, sier Østby.

– Jeg tror dessverre at det er fra skulder til skuler, svarer Nyland og smiler.

De to åpne showene i Hamar kulturhus skal etter planen avvikles lørdag 12. desember.