Her er alder ingen hindring: - Artig å konkurrere mot de yngre, sier Ragnar (77)

Ragnar Berntsen (77) og Ove Egil Hjellødegård (15) stilte begge til start under årets utgave av Furnesåsen rundt. De synes det er morsomt at det er så stort aldersforskjell mellom de startende.

Ragnar Berntsen (77) og Ove Egil Hjellødegård (15) stilte begge til start under årets utgave av Furnesåsen rundt. De synes det er morsomt at det er så stort aldersforskjell mellom de startende. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mellom den yngste og den eldste deltakeren i årets utgave av Furnesåsen rundt skilte det 62 år. - Det er artig å konkurrere mot de yngre, mener den 77-årige superveteranen Ragnar Berntsen. 

DEL

(Ringsaker Blad) Ove Egil Hjellødegård var yngste deltaker med sine 15 år.

– De jeg konkurrerer mot er jo mye eldre enn meg, så det gjør det jo litt utfordrende, samtidig som det er veldig morsomt. Også synes jeg det er bra at de eldste også holder seg i form, sier han og ser bort på Berntsen som tilføyer:

– Det er artig å konkurrere mot de yngre og jeg synes det er veldig bra at det gror opp yngre skiløpere. Med de flotte forholdene som er her i området så ligger alt til rette for at de skal lykkes, sier han.

Gikk for 23. gang

Furnesåsen ble i år arrangert for 23. gang og Ragnar Berntsen fra Furnes skiløperforening har stilt til start samtlige ganger. Han gikk i mål på tiden 1:48:09.

– En liten forkjølelse gjorde at det var litt tyngre enn vanlig, men jeg sier meg fornøyd med egen innsats i dag. Jeg har planer om å delta neste år også, sier den spreke superveteranen som også skal starte i Birken.

Der har han deltatt hele 34 ganger.

– Jeg håper å starte i Birkebeinerrennet i mars i år og ta det 35. merke. Men etter det blir det nok slutt, sier den erfarne skiløperen.

For Ove Egil Hjellødegård var dette i motsetning til Berntsen første gang han stilte til start i Furnesåsen rundt.

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og utfordre meg selv. Det var tungt, så jeg måtte jeg ta i det lille ekstra og hente fram ekstra krefter for å klare å henge med. Taktikken min i dag var å finne en rygg som jeg kunne holde, forteller Ove Egil Hjellødegård.

Han går for Nybygda IL og gikk dermed på hjemmebane. Han kom i mål med tiden 1:07:46, noe han selv var veldig fornøyd med.

– Vil bli like god som Klæbo og Sundby

– Dette er det første rennet jeg har gått i år, så det ble på en måte sesongstart for min del i dag. I tillegg er det første gang jeg går et distanserenn. Jeg trener mest til å gå sprint og ikke så mye til slike renn, men det var uansett en fin erfaring å ta med videre, sier han.

Hjellødegård forteller at han satser på langrenn og at målet er å bli like god som Klæbo og Sundby.

– Jeg trener 4–5 ganger i uka. Målet for sesongen er å være med på mest mulig renn, forteller han.

Det var om lag 90 startende i lørdagens turrenn som alle gikk distansen 20 kilometer klassisk. Lokale skiklubber var godt representert med deltakere fra MjøsSki, Nybygda IL, Furnes Skiløperforening, Moelven IL, Brøttum IL, Næroset IL og Åsmarka IL.

Artikkeltags