Den sprekeste klassen

Spreke: Klasse 7 A på Solvang skole i Hamar har gått lengst i en nasjonal konkurranse og vant 30.000 kroner. Begge Foto: Miljøagentene

Spreke: Klasse 7 A på Solvang skole i Hamar har gått lengst i en nasjonal konkurranse og vant 30.000 kroner. Begge Foto: Miljøagentene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

De har gått og gått i håp om å vinne den gjeveste prisen: 30.000 kroner. Forrige uke var det klart. 7A på Solvang skole har gått lengst.

DEL

Av 26.000 elever i hele Norge har elevene i klasse 7A på Solvang skole i Hamar gått lengst under en nasjonal kampanje som oppfordrer elever til å gå til skolen for å spare miljøet.

– Hensikten er å spre et engasjement for klima og miljø blant barn og unge, og selv om mange barn allerede går eller sykler til skolen, tror vi at de reflekterer mer over at de gjør det i kampanjeperioden, forteller Are Shaw Waage, leder i Miljøagentene som står bak konkurransen «Beintøft».

Positive ringvirkninger

Rektor Line Schonhowd forteller at skolen hvert år har hatt en intern konkurranse hvor de har oppfordret elevene til å gå. Når de fikk muligheten til å melde seg på en nasjonal konkurranse ble motivasjonen enda større. Schonhowd forteller at alle klassene har vært med på prosjektet, og at nesten alle elevene har brukt ben eller sykkel til skolen.

– Vi er heldig som har en skole hvor de aller fleste har mulighet for å gå. Effekten av konkurransen har selvsagt vært bra for miljøet slik hensikten har vært, men det har også vært bra for klassemiljøet. Elevene kommer tettere på hverandre når de jobber mot et felles mål. Også er det jo positivt å bevege seg i hverdagen, sier rektoren. Hun håper engasjementet skaper gode vaner til framtiden.

Flott premie

Som resultat av at klassen vant konkurransen fikk de hele 30.000 kroner som ble utdelt under en høytidelig overrekkelse, hvor blant annet ordfører Einar Busterud var på plass.

– Vi følte oss ordentlig hedret den dagen, og det gir jo også de yngre elevene noe å se fram til, for vi er selvskrevne deltakere neste år, sier rektoren.

– Hva skal premien brukes til?

– Nå fikk vi overrekkelsen rett før vi gikk ut i høstferie, men det er et ønske om at klassen får bruke noen av pengene på seg selv og noe aktivt. I tillegg skal det komme skolen til gode rundt noe som er myntet på fysisk aktivitet i skoleområdet. Elevrådet har en lang smørbrødliste på hva de kan tenke seg ute, så det skal ikke bli vanskelig å finne ut hva pengene skal brukes til, sier Schonhowd.

Artikkeltags